Fogyókúrás nassolnivalók

A nassolni valók rabja vagy, de szeretnél pár kilótól megszabadulni? Nem kell lemondanod mindenről, csak az alapanyagokat szükséges okosan megválogatni. A csokik, chipsek és a többi rágcsálni való helyett inkább készítsük házilag diétás édességeinket, vagy akár „sósságainkat”!

Sokan panaszkodnak, hogy az édességekről csak nagyon nehezen tudnak lemondani a fogyókúra ideje alatt. Lássuk, mivel helyettesíthetjük a csokoládét és társait, hogy fittebb formába hozzuk magunkat!

Kakaós sütemény

Hozzávalók:
5 tojás
5 dkg édesítőpor
3 dkg kakaópor
10 dkg darált mandula

Elkészítés:
A tojások sárgáját az édesítővel és a kakaóporral habosra keverjük, ehhez adjuk hozzá apránként a darált mandulát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan hozzáadjuk a keverékhez. Sütőpapírral bélelt formában alacsony hőfokon körülbelül fél órán keresztül sütjük.

 

„Light” muffin
A diétás étrenden élőknek le kell mondaniuk a fehér lisztről és a só fogyasztását sem árt a minimumra szorítani. A következő receptben azonban mindenki örömét lelheti: elkészítése egyszerű és tökéletes, ha csak valami könnyű sós harapnivalóra vágyunk.

Hozzávalók:
4 csésze teljes kiőrlésű liszt
1 csésze zsírszegény tejpor
2 és fél teáskanál sütőpor
1 és fél teáskanál só
Fél csésze olaj
Egy csésze víz
1 tojás

Elkészítés:
A lisztet, a tejport, a sütőport és a sót összekeverjük az olajjal, majd ehhez a keverékhez hozzáadjuk a tojást és a vizet. Gyors mozdulatokkal keverjük a hozzávalókat, ügyeljünk arra, hogy ne túl sokáig. Végül előmelegített sütőben 180°-on 15-20 percig sütjük.

 

Oldalak

Utazás
A legendás festmény előtt évek óta túlzsúfoltság van.
Lifestyle
Az átalakult Twitter és az X került reflektorfénybe egy felhívás kedvéért, ami ugyebár Elon Musk tulajdona. Aki kitalálta a poént, azt Musk akár fel is veheti a marketing csapatába.
Lifestyle
Bár jó ötletnek tűnhet az erős, zsíroldó hatású mosogatószerrel áttörölni bizonyos felületeket, hogy eltávolítsuk a makacs szennyeződéseket, lehet, hogy akár végleg tönkretesszük vele az adott...