Fashion&Beauty

Csipkecsodák: a szezon legszebb darabjai

A csipkét az utóbbi években leginkább fehérnemű formájában hordtuk, de most eljött az ideje, hogy ne csak a ruha alatt viseljük!

 

A csipke az Itáliai reneszánszból pontosan Velencéből indult hódító útjára, először csak egyszerű, geometrikus minták voltak az anyag felületén. A 16. századtól viszont előszeretettel kezdték el használni  a leveles, virágos motívumokat. Ezeket látjuk a mai napig is mintaként.

Századokkal ezelőtt viszont ezt az anyagot nemcsak divatosnak tartották, hanem a csipkéből készült ruhák jelezték viselőjének a társadalmi rangját.

Légy divatos csipkében
Az idei tavasz-nyár egyértelműen ennek az anyaghasználatnak a szezonja. Dolce&Gabbana is nagyon jól bánt ezzel az anyaggal a 2011 Spring/ Summer kollekciójának elkészítésénél, hiszen gyönyörű darabok születtek.

A csipke nagyon romantikus és ezek szerint időtállónak is bizonyult. Első hallásra a legtöbb embernek a fehér változat ugrik be róla, de idén a színskála szinte összes színében pompázik ez a rusztikus anyag. Minden fajta ruhadarab készül belőle: szoknya,nadrág, blúz, felsőrész, sőt még kiegészítők is.

Hogyan viseljük? 
Ha kicsit óckodunk a csipkétől akkor ne rögtön egy olyan ruhát kapjunk magunkra, ami tetőtől-talpig nem más, mint csipke. Kezdjünk valami olyasmivel, amin csak diszítés a csipke, és máris szolidan, de követjük a divatot. Aki kicsit merészebb és rögtön belevetné magát a 2O11-es trendbe az nyugodtan viseljen olyan ruhadarabot, amely teljes egészében ebből az anyagból készült.

Azért vigyázzunk, hogy ne vigyünk túlzásba, mert a jóból is megárt a sok. Ne vegyünk fel például egy csipkés leggingset egy hasonló felsőrésszel, mert az már  egyszerűen „too much”.

A másik gyakran elkövetett divatbaleset, ha valaki az ilyen átlátszó blúza alatt egyszerűen csak egy melltartót visel. Muszáj alá venni még egy színben hozzá illő toppot, hogy ízlésesen mutasson rajtunk a ruha, és nem pedig közönségesen.  Viszont romantikus és nőies mivolta miatt egy csipke ruhát bátran viselhetünk egy randi alkalmával, biztos sikert eredményez.

Ha hétköznapokon is szívesen viselnénk magunkon valamit ebből a trendből, akkor bátran válasszuk a csipkéből készült a kiegészítőket. Nem lehet vele mellényúlni.

 

Oldalak

Fashion&Beauty
Sztárok
Már régóta foglalkoztatja a rajongókat, hogy mégis mi lehet az oka annak, hogy ezer éve látták utoljára Victoria Beckham gyönyörű mosolyát.
Sztárok
Ami Eva Longoriával és férjével José Bastónnal történt, az szerelem volt második látásra.
Lifestyle
Felejtsd el a drága zsíroldókat és az órákig tartó súrolást. Olvass tovább, ezentúl csak így fogod takarítani a mikrót!