Hirdetés

Majd megfagysz a hidegben? Ezekben a hőforrásokban felmelegítheted végtagjaidat

Elképzelted, milyen jó lenne télen beugrani egy 38 fokos természetes medencébe, hogy felmelegítsd elgémberedett végtagjaidat? Tetszik az ötlet? Mivel álmodozni mindig szabad, cikkünkben 6 hőforrást gyűjtöttünk össze a nagyvilágból!

Kék Lagúna, Izland

Igazi bakancslistás helyszín az izlandi Kék Lagúna, amely viszonylag közel van a fővároshoz, Reykjavíkhoz, így könnyen megközelíthető. A geotermikus fürdő vízhőmérséklete az év minden szakaszában 37-39 fok körül van. Nem csak felejthetetlen élményt nyújt számunkra, ha megmártózunk benne, hanem a szervezetünkre is pozitívan hat - köszönhetően gyógyhatású iszapjának és szilícium-dioxidban gazdag vizének.

Kusatsu hőforrás, Japán

Japán legnagyobb meleg vizű forrása Kusatsu városánál található (egészen pontosan a város közepén), és érthető módon ez a terület legnépszerűbb attrakciója. A közel 40 fokos természetes medencében - vagy japánul onsenben - garantáltan felmelegíthetjük elgémberedett végtagjainkat.

Pamukkale, Törökország

Törökországban a Menderes-folyó völgyében található Pamukkale teraszos termálforrása. Vize tele van értékes ásványi anyagokkal, például kalciummal és magnéziummal, egészségügyi hatásait pedig a helyiek már több ezer éve élvezik.

Fotók: wherecoolthingshappen.com, johnharveyphoto.com, whenonearth.net

Oldalak

Szólj hozzá Te is!