Hirdetés

A legkülönlegesebb forgatási helyszínek - Oscar-jelölt úti célok

Az idei Oscar-díjátadó kétségtelenül izgalmas percekkel szolgál majd, már csak a magyar jelölés miatt is. Az elmúlt évben is rengeteg látványos film készült, sokszor zöld vászon használata nélkül; a készítők értenek ahhoz, milyen elképesztő forgatási helyszínekkel lehet fokozni a hatást.

Különleges úti célok

A trivago.hu szálláskereső weboldal összeállította ajánlóját filmrajongóknak, olyan különleges úti célokról, melyek egy-egy idei Oscar-jelölt alkotás forgatási helyszínéül szolgáltak.

Skellig Michael, Írország - Star Wars 7

Az Írország nyugati részén található Skellig Michael, a két Skellig-sziget közül a nagyobbik, 6 évszázadon keresztül szolgált az ír keresztény szerzetesek központjául. Lakóinak száma sosem volt túl nagy, mára pedig senki sem él a szigeten. A csodás környezet mellett különlegességét a kolostor, a sziklafalhoz épített kőkunyhók és az idevezető 600 lépcsőfok adja. A sziget 1996 óta a Világörökség része, nem meglepő, hogy a turistákat egyre nagyobb számban vonzza. Ezen pedig csak lendített az a tény, hogy a hely feltűnik az öt jelölést kapott Star Wars 7 végső jelenetében.

Rum vádi, Jordánia - Mentőexpedíció

A Mentőexpedíció című filmben Matt Damonnak egyedül kell megbírkóznia a marsi körülményekkel, és a kissé sivár, ám lenyűgöző környezet cseppet sem kárpótolja – ellentétben azzal, aki ellátogat a vörös bolygót ábrázoló felvételek valós helyszínére, a jordán Rum vádi területére. Az ország legnagyobb aszóvölgye, vagyis sivatagi, kiszáradt folyómedre az UNESCO Világörökség része, egyben kedvelt turisztikai látványosság. Területén néhány kulturális emlék – ókori sziklafeliratok és egy templomrom – is megtalálható. A vádi ezenfelül különféle programokkal, tevegeléssel, valamint hőlégballonos kirándulással várja az idelátogatókat.

Ushuaia, Argentína - A visszatérő

Ushuaia szinte szó szerint a világ végén található, ez ugyanis a Föld legdélibb települése, az argentin Tűzföld központja. A környék mondhatni tökéletes forgatási helyszínként szolgált A visszatérő stábjának és Leonardo DiCaprio szenvedésének, hiszen minden rendelkezésre áll ahhoz, hogy igazán életszerű legyen a túlélésért folytatott küzdelem: havas hegyek, gleccserek, erdőségek, tavak, folyók, vízesések váltják egymást. Ebben rejlik persze Tűzföld különlegessége is; a szigetvilág zord szépsége évről évre egyre több látogatót vonz.

Fotók: skelligislands.com, horolezec.com, iveneverbeenbefore.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!