Utazás

Tudod, mi az a vörös lidérc? Nem tudunk betelni ezzel a lélegzetelállító égi jelenséggel - Fotók

"Az égben bál van..." - írja híres költeményében, a Hajnali részegségben Kosztolányi Dezső. Most bebizonyosodott, hogy tényleg így van: december első napjaiban hihetetlenül látványos égi jelenségeket figyeltek meg Görögország felett.

Megragadta a ritka pillanatot

Különleges égi jelenségeket, úgynevezett vörös lidérceket kaptak lencsevégre Görögországban, az Égei-tenger felett. Az ilyen és ehhez hasonló momentumokat különösen nehéz megfigyelni, ezért ritka pillanatoknak lehet szemtanúja most az internet kíváncsi népe. A vörös lidércekről egy Thanaszisz Papathanasziou nevű fotós készített lélegzetelállítóan izgalmas és gyönyörű fotókat, melyeket a Severe Weather Europe tett közzé a Facebook felületén.

Papathanasziou december 4-5-én, az éj leple alatt lett figyelmes a vörös lidércekre. A közösségi médiában megjelentetett felvételek között olyanok is találhatók, melyek a területen éppen tomboló viharokról készültek. A fotós egyébként az Égei-tenger délkeleti részén figyelte meg a vörös lidérceket. A rendhagyó alkalomról készült fotók magukért beszélnek: a bőrünk alá kúsznak, elgondolkodtatóak és ámulatba ejtőek.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

Utazás
Fashion&Beauty
Sajnos számos okból tapasztalhatunk hajhullást életünk során, legyen szó akár a koronavírus szövődményeiről, vagy éppen a mindennapos stresszről. Bármi is az ok, a hajhullás olykor nagyon...
Fashion&Beauty
Egy régiúj hajszíntrend látott napvilágot, amely biztosan megosztó lesz a nők körében. Ha mégis bevállalnád (mert miért ne tennéd), akkor mutatunk néhány képet inspirációként.
Fashion&Beauty
A miniszoknyák nemrégiben újra visszajöttek a divatba. De azt tudtad, hogy korábban a feminizmus egyik jelképe volt ez az ikonikus darab?