Utazás

Ezek a világ legkisebb országai: a legtöbbnek még a létezéséről sem tudtunk

Több, mint kétszáz ország van a földünkön, így nem meglepő, ha akad 1-2, aminek eddig a létezéséről sem tudunk. Pedig néhánynak saját pénzneme, repülőtere, sőt akár önálló űrprogramja is van.

Miniatűr nemzetek

Ha egy országra gondolunk, egyből egy hatalmas terület jut eszünkbe, amiket államok, tartományok vagy esetünkben megyék alkotnak. Pedig még egy négyzetkilométer, és többszáz fős lakosság sem kell ahhoz, hogy saját országunk legyen, minden csupán a megfelelő földrajzi helyzet kérdése. A világ legkisebb országaiban nincsenek távolságok, a népsűrűség sem okoz problémát, mégis mindegyiket feltétlenül látni kell, mert életreszóló élményeket tartogat az utazók számára.

Kattints a galériára és mutatjuk a legkisebb országokat!

Palau Köztársaság - Egy apró óceániai ország, ami több mint háromszáz különböző méretű szigetből áll. Esőerdői hemzsegnek a különleges madaraktól és növényektől, vizeit pedig százharminc veszélyeztetett cápafaj lakja. A legcsodálatosabb látványossága a tó, amiben nagyjából két millió medúza él, amik az idő múlásával - az utazók legnagyobb örörmére - elvesztették csípőképességüket.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf.com, Forrás: in.hu

Oldalak

Utazás
Sztárok
Réti Barnabás szinte semmit sem változott az évek alatt: a színész pont olyan sármos, mint anno, amikor megismertük őt az ország egyik legnépszerűbb sorozatának hála.
Home&Design
Az előrejelzések szerint 2023-ban óriási népszerűségnek fog örvendeni az olvasztott dekor trend, mutatjuk is, honnan tudod beszerezni a legtrendibb darabokat.
Egészség
Talán nem is gondolnád némelyikről, milyen káros, negatív hatást gyakorolhat az agyadra és annak működésére.