A túlzsúfoltság miatt korlátozzák a turizmust a világ egyik leglátogatottabb helyén

Néhány héten belül új szabályokat vezetnek be a turisták egyik legkedveltebb célpontján, hogy ezzel korlátozzák a városba irányuló idegenforgalmat. Íme, a részletek.

A turizmus korlátozására készül Velence

Velencében naponta 100 ezer turista fordul meg, a látogatók száma még árvíz idején sem csappan meg. A városvezetés már évek óta igyekszik megoldani a turistaáradat okozta problémákat, tavaly nyáron például a nagy tengerjáró hajókat már kitiltották a város csatornáiról. A túlzott turizmus miatt néhány héten belül újabb szabályokat vezetnek be, hogy korlátozzák a beáramló tömeget – adta hírül a Euronews.

Ennek értelmében nemsokára 5 eurós „belépési díjat” kell fizetnie annak, aki csupán egy napra kívánja meglátogatni az Adria ékkövének tartott úszó várost. A korlátozás természetesen nem vonatkozik az ott élőkre és dolgozókra, viszont azokra sem, akik velencei szállodában foglalnak maguknak szállást, vagyis nem csak egyetlen napra érkeznek. Az a városvezetés célja az intézkedéssel, hogy megváltozzon a turizmus Velencében, nem az egynapos turizmust szeretnék támogatni, ezzel túlterhelve a várost, hanem a többnapos ott tartózkodást ösztönözzék, tehát hogy inkább kevesebb ember menjen, de azok hosszabb időt töltsenek a városban.

A jegyet előre meg kell váltani az interneten, és a jegyvásárlók száma is limitálva lesz, hogy semmiképp ne alakuljon ki zsúfoltság. Ennek érdekében az is előfordulhat, hogy forgalmas napokon a belépő ára is magasabb lesz. Velencében kapukat állítanak majd fel a főbb látványosságok közelében, az emberek számát pedig ötszáz kamera ellenőrzi a városban. A cellainformációk segítségével a rendőrök valós időben is azonosítani tudják az embereket. Az új rendszer a tervek szerint megkönnyíti majd a Velencében élők és dolgozók mozgását.

Íme, az idei év legjobb desztinációi a National Geographic szerint. Te hova mennél először?

Leadfotó: 123rf

Oldalak