A külföldiek szerint ez Magyarország legpocsékabb étele, de a főzelékeket is utálják

Mondjuk a főzelék pont kikerült a top 10-ből, mint a legpocsékabb magyar fogás. Annyi biztos, hogy a külföldiek a diós tortánkért sem rajonganak.

A turisták viszont imádják a húslevesünkért

Nem rég számoltunk be róla az egyik cikkünkben, hogy Magyarország előkelő helyet szerzett magának a Taste Atlas ranglistáján. Gasztronómiai szempontból mi a 21. helyen állunk a top 100-ban. Eláruljuk, hogy még a Michelin-csillagoktól hemzsegő francia konyha is csak a nyolcadik helyet tudta megszerezni.

A külföldiek nagyon szeretik a kolbászunkat, a szaláminkat, de a desszertek közül a krémes, valamint az olajban sütött fánk is nagy kedvenc náluk.

Azonban vannak olyan ételek, amiket biztosan ne kóstoltassunk meg velük. Érdekes, hogy a vadas marhánkat sem szeretik. A galériánkból kiderül, melyik nem kedvelt fogás ült fel a trónra.

A diós tortát, valamint a vadas marhát már említettük. A Taste Atlas listáján ezek kerültek a 10., valamint a 9. helyre. Ezután jött a stefánia szelet, amit valószínűleg elég sokan ettek húsvétkor. Nos, a külföldiek nem rajonganak érte.
Kattints a további képekért!

Az egyik külföldi oldal összerakta, hogy mik azok az ételek Magyarországon, amiért rajonganak a külföldiek. Sokan meg fognak lepődni, de a gulyás nincsen ott a top 10-ben.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Video Ne legyen tabu! Az anyai kiégésről beszélt a szakértő
Sztárok
Miért nem szabad cappuccinót inni délután? Szentségtörés, ha ananász kerül a pizzára? Honnan tudhatjuk, hogy igazán jó fagyit eszünk? Ezen kérdéseinkre kaptunk nemrég választ, amolyan kulináris...
Sztárok
Varga a Skócia ellen 1-0-ra megnyert csoportmeccs második félidejében szenvedett súlyos sérülést. A Ferencváros csatára hordágyon hagyta el a pályát, a mentők azonnal a stuttgarti kórházba...
Lifestyle
A cukor utáni sóvárgás sokak számára ismerős probléma, amely gyakran megnehezíti az egészséges táplálkozás fenntartását. Ha viszont sikerül búcsút intened ennek a 3 rossz szokásnak, sokkal közelebb...