Több, mint 1300 éves a világ legrégebbi szállodája – ha meglátod a pazar fotókat, még idén be akarsz majd csekkolni

A japán Yamanashi prefektúrában található a hagyományos stílusú Nishiyama Onsen Keiunkan, ami a világ legrégebbi szállodája. A festői völgy és hőforrások között elhelyezkedő épület a mai napig várja a pihenni vágyó vendégeket.

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe

Fujiwara Mahito a 38. japán császár, Tenji császár segédjének fia alapította i.sz. 705-ben a Nishiyama Onsen Keiunkant a japán Yamanashi prefektúrában, Hayakawában.

A környéken található természetes melegvízforrások tették lehetővé a hagyományos onszen (japán kifejezés a termálfürdőre) kialakítását, amely a környékről vonzotta a lazulni vágyó látogatókat és a katonákat. A korai mecénások között számos szamuráj és híres sógun is volt, így a fürdő még egy kicsit ismertebbé vált.

Állítólag a háborús időszakokban volt különösen népszerű, mert a forrásvíz jótékony hatással volt a fájó izmokra. Több szabadtéri fürdőjük is van, amelyek a hegyvidéki környezetre néznek, valamint két fedett fürdővel rendelkeznek, amelyek egy kicsit jobban védenek az időjárás viszontagságaitól.

A szálloda 52 generáció óta a család, sosem volt tulajdonosváltás, így a fogadó idén 1317 éves. Nem meglepő tehát, hogy ezzel a világ legrégebbi szállodájaként bekerült a Guinness-rekordok könyvébe.

A történelmi épületben található 35 szoba, amelyek a politikusoktól kezdve a szamurájokig és a katonai parancsnokokig mindenkit befogadott.

A Dailymail szerint atávoli fogadó ma is népszerű látnivaló a látogatók számára, akik autentikus élményre vágynak, éppen ezért itt nincs wifi. A vendégek hagyományos köntös kapnak és le kell venniük a cipőjüket a bejáratnál. 1997-ben újították fel alaposan a szállodát, de a külsején nem sokat változtattak, nehogy elvesszen a hely varázsa, ami felér egy időutazással a múltba.

A családi kézben lévő szálloda Japán burjánzó vadonjában található. A legközelebbi látnivalók között szerepel, a Fuji-hegy és a Jigokudani Monkey Park.

Tekintsd meg a saját szemeddel ezt a csodás japán szállodát, kattints a galériára!

Már maga a Nishiyama Onsen Keiunkan egy paradicsomi környezetben található az Akaishi-hegység lábánál.
Kattints a további képekért!

Hazánk olyan gyönyörű csodatevő helyeket rejt, amelyekről még biztosan nem hallottál.

leadkép: instagram

Oldalak