Utazás

Uralkodót keres egy távoli sziget - lehet, hogy te is megfelelsz a követelményeknek?

Akárki nyeri majd el a megtisztelő címet, nem mindennapi rituálé révén léphet majd elő valódi uralkodóvá. Mindez nem vicc: tényleg e szertartás avatja "mindenek urává" a szerencsés kiválasztottat ezen az eldugott, de mesés brit szigeten.

Lehetsz király

Egész életedben arról álmodoztál, hogy egyszer majd uralkodó válik belőled, s korona ékesíti a homlokodat, akár egy mesebeli királyét vagy királynőét? Nos, lehetséges, hogy az álmod most valóra válhat, ugyanis jelenleg is folyik a lázas kutatás a cumbriai Pier-sziget új uralkodója után - adta hírül a közelmúltban a BBC. A helyi önkormányzat felhívásában kiemelte, hogy Nagy-Britannia egyik legkülönlegesebb vendéglátási lehetőségét biztosítja a szóban forgó sziget, mely az északnyugati Barrow-in-Furness közelében helyezkedik el, és ragyogó választás lehet mindazoknak, akik szeretnének teljesen új életet kezdeni. A sziget egyébként kifejezetten piciny, és viszonylag távoli, mégsem ismeretlen a közönség számára: régóta a nyaralni vágyók titkos kedvence, turisztikai forgalma tehát korántsem elhanyagolható.

Az új királyt a helyi tradícióknak megfelelően fogják megkoronázni, s az alattvalók kezében karddal, fején sisakkal öntik majd nyakon szeszes itallal. A sziget leendő uralkodójával a helyi önkormányzat tízéves bérleti szerződést köt, mely magában foglalja egy 300 éves kocsma üzemeltetését és természetesen a sziget működtetését is. Felfedezhetünk itt egy 14. századi várromot és egy kempinget is. És hogy mit is kell tennie annak, akit uralkodói ambíciók fűtenek? A képlet egyszerű: be kell nyújtanunk egy pályázatot - éppúgy, mintha egy hagyományos álláshirdetésre jelentkeznénk, azzal a "csekély" különbséggel, hogy ebben az esetben bizony korona is kerül a fejünkre, amennyiben diadalmaskodunk.

Fotó: 123rf

Lapozz, máris folytatjuk a további izgalmas részletekkel!

Oldalak

Utazás
Fashion&Beauty
Nincs esküvő gyönyörű ruha nélkül, ezt rengeteg film és sorozat is bebizonyította már, melyekben a menyasszony a valaha látott leggyönyörűbb ruhát viselte.
Home&Design
Ha van akár egyetlen üres felületed a lakásban, amit szívesen feldobnál, de nincs ötleted a designra, akkor jó helyre kattintottál. Adunk néhány tippet, hogyan varázsolhatsz egyedi, harmonikus...
Fashion&Beauty
Georgina szettjét első ránézésre kicsit nehéz értelmezni, de ha jobban megvizsgáljuk, szép lassan összeáll a kép.