Utazás

Megrázó fotók: kiemelték az óceánból a tragikus sorsú búvárhajó, a Titan roncsait - emberi maradványokra utaló nyomokat is találtak

A merülőhajót a legendás Titanic roncsaitól mintegy 200 méterre, az óceán fenekén, 4000 méteres mélységben találták meg. A jármű a víznyomás alatt roppant össze, a balesetben öt ember veszítette életét.

Az utasok azonnal szörnyethaltak

Szerdán kiemelték a tragikus sorsú merülőhajó, a Titan roncsait a kanadai parti őrség mólójánál. A jármű maradványai a Horizon Arctic nevű hajó fedélzetére kerültek. A Titan maradványait a legendás luxusgőzös, a Titanic roncsaitól mintegy 200 méterre, az óceán fenekén, 4000 méteres mélységben találták meg. A jármű a víznyomás alatt roppant össze, a fedélzeten tartózkodó öt ember azonnal szörnyethalt. Lapozz, megrázó felvételek következnek a búvárhajó roncsairól!

A Titannak először csupán bizonyos részeit - a talpazatát és a hajótest csúcsos végének külső burkolatát - találták meg. A szakemberek ebből már arra következtettek, hogy a merülőhajó a nagy víznyomás miatt roppant össze, a fedélzetén tartózkodó öt utas pedig azonnal meghalhatott. Emberi nyomokra utaló maradványokat is találtak, ezeket orvosszakértők fogják tüzetesebben megvizsgálni - írja a Sky News.
Kattints a további képekért!

A horvát kulturális minisztérium szerint a hajó az időszámítás előtti 3. századból származik, és rakományával együtt süllyedt a mélybe.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Fashion&Beauty
Az egész szépségipar tele van "sztár-hatóanyagokkal", éppen ezért nehéz néha kiigazodni azon, hogy mi az, ami valóban működik.
Sztárok
Katalin hercegné mindig kedvesen viselkedik a nyilvános eseményeken, arról azonban csak keveset lehet tudni, hogyan viselkedik a négy fal között.