6) Ha húsimádó vagy - Murska Sobata (Muraszombat): A már korábban bemutatott magyar múltú településen nem csak a kulturális értékek miatt érdemes elidőzni. A vidéki házak között egy frissen felújított, régi parasztházat találunk, amelyben csemegebolt, húsüzem és étterem is működik, ez a Kodila gourmet sonkázó, ahol helyben készítik és füstölik a legfinomabb sertéshúsokat. A kínálatukban az olasz felvágottak és a hagyományos szlovén konyha ízvilága találkozik, de ennek az ínycsiklandó fúziónak ezzel még közel sincs vége, hiszen még a számunkra ismerős, magyar mangalicát is feldolgozzák. A húsüzem termékeit egyébként a budapesti Fény utcai piacon is forgalmazzák, így aki kipróbálná és nincs alkalma elutazni Szlovéniába, ne hagyja ki. Ha pedig már egyszer megkóstoltad, biztosan visszatérsz majd repetázni!
Fotó: Femcafe.hu
6) Ha húsimádó vagy - Murska Sobata (Muraszombat): A már korábban bemutatott magyar múltú településen nem csak a kulturális értékek miatt érdemes elidőzni. A vidéki házak között egy frissen felújított, régi parasztházat találunk, amelyben csemegebolt, húsüzem és étterem is működik, ez a Kodila gourmet sonkázó, ahol helyben készítik és füstölik a legfinomabb sertéshúsokat. A kínálatukban az olasz felvágottak és a hagyományos szlovén konyha ízvilága találkozik, de ennek az ínycsiklandó fúziónak ezzel még közel sincs vége, hiszen még a számunkra ismerős, magyar mangalicát is feldolgozzák. A húsüzem termékeit egyébként a budapesti Fény utcai piacon is forgalmazzák, így aki kipróbálná és nincs alkalma elutazni Szlovéniába, ne hagyja ki. Ha pedig már egyszer megkóstoltad, biztosan visszatérsz majd repetázni!