Utazás

Spárgás rizottó – finom, krémes és nagyon tavaszi

Egy igazán egyszerű, de nagyszerű fogás.

Spárgás rizottó parmezánnal

Video Horányi Juli, Tóth Vera, Mihályfi Luca: Tényleg nehezebb nőként a zeneiparban?

Hozzávalók:

  • 30 dkg rizs
  • 20 dkg zöld spárga
  • 3 dl zöldségalaplé vagy húsleves
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél citrom leve
  • 3 ek vaj
  • reszelt parmezán
  • fehérbors
  • petrezselyemzöld

Elkészítés:

Levágjuk a spárga fás végeit, meghámozzuk, a csúcsaikon kívül karikákra vágjuk, majd kb. 5 percre fél liter forrásban lévő sós vízbe dobjuk. A spárgákat ezután kiszedjük és félretesszük. Két evőkanálnyi olvasztott vajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát a zúzott fokhagymával, majd rázúdítjuk a megmosott rizst, amit kb. 2-3 percig pirítunk. Közepes lángon merőkanalanként adagoljuk hozzá a zöldségalaplét (vagy húslevest), és addig kevergetjük, amíg a rizs magába szívja a folyadékot. A rizs puhulásáig kanalanként locsoljuk és keverjük hozzá a levet. Ha a rizst már késznek nyilvánítjuk, de még nem szívta magába az összes nedvességet, utolsó lépésként ráöntjük a citromlevet, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a parmezánt, a végén pedig megszórjuk a petrezselyemzölddel.

További két ínycsiklandó rizottó receptet találsz a következő oldalon!

Fotók: 123rf

Oldalak

Utazás
Sztárok
A színésznő a minap Szaúd-Arábiában járt az idei Red Sea International Film Festival nyitóestjén, ahol egy olyan fekete estélyit viselt, hogy még az állunk is leesett tőle.
Sztárok
Úgy tűnik, Kamilla királyné már rég nem csupán a háttérből figyeli a királyi udvar működését: ő az, aki sokszor irányít, és olyan feltételeket szab, amelyeket olykor a személyzet is ledermedve...
Lifestyle
Christmas
Sokan már műfenyőt választanak karácsonyra az élő helyett, azonban egy dologról el szoktak feledkezni.
Lifestyle
Cikkünkben összegyűjtöttünk minden hasznos információt a cumi elhagyásról, hogy a búcsú pillanata ne könnyekkel teli legyen, hanem a kicsik fejlődésük egyfajta lépcsőjeként, büszkén tekinthessenek...