Utazás

Spárgás rizottó – finom, krémes és nagyon tavaszi

Egy igazán egyszerű, de nagyszerű fogás.

Spárgás rizottó parmezánnal

Hozzávalók:

  • 30 dkg rizs
  • 20 dkg zöld spárga
  • 3 dl zöldségalaplé vagy húsleves
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél citrom leve
  • 3 ek vaj
  • reszelt parmezán
  • fehérbors
  • petrezselyemzöld

Elkészítés:

Levágjuk a spárga fás végeit, meghámozzuk, a csúcsaikon kívül karikákra vágjuk, majd kb. 5 percre fél liter forrásban lévő sós vízbe dobjuk. A spárgákat ezután kiszedjük és félretesszük. Két evőkanálnyi olvasztott vajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát a zúzott fokhagymával, majd rázúdítjuk a megmosott rizst, amit kb. 2-3 percig pirítunk. Közepes lángon merőkanalanként adagoljuk hozzá a zöldségalaplét (vagy húslevest), és addig kevergetjük, amíg a rizs magába szívja a folyadékot. A rizs puhulásáig kanalanként locsoljuk és keverjük hozzá a levet. Ha a rizst már késznek nyilvánítjuk, de még nem szívta magába az összes nedvességet, utolsó lépésként ráöntjük a citromlevet, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a parmezánt, a végén pedig megszórjuk a petrezselyemzölddel.

További két ínycsiklandó rizottó receptet találsz a következő oldalon!

Fotók: 123rf

Oldalak

Utazás
Sztárok
Volt idő, amikor az Oscar-díjas színésznő előre rettegett a csókjelenetektől. Hathaway friss interjújában egy több évtizedes kulisszatitokba avatta be a közönséget.
Lifestyle
Ha szeretsz étteremben enni és kedveled a gourmet fogásokat, akkor biztosan jártál már olyan helyen, ahol a luxuskörülmények közt felszolgált ételek egészen aprócskák voltak. Nos, ennek is megvan az...
Lifestyle
Már unod a megszokott kávézást reggelente? Mutatunk egy tippet, amivel alaposan fel tudod dobni az ízét!