Utazás

"Ennyi volt, fiúk!" - Pilóták utolsó szavai a gépük becsapódása előtt

A valójában narancssárga feketedobozok visszahallgatása minden bizonnyal a világ egyik legszomorúbb munkája lehet. A technika ugyanis minden kommunikációt rögzít az éppen halálba zuhanó gépekről.

Az utolsó szó

Bár a mai napig a repülővel való utazást tartják a legbiztonságosabb közlekedési módnak, néha elkerülhetetlenek az emberéleteket követelő légi katasztrófák. Vajon mi játszódhat le egy utasszállító pilótájának fejében, amikor rájön, hogy nincs tovább, a gép hamarosan lezuhan? A repülők fekete dobozai a pilótafülkékben elhangzott beszélgetéseket is rögzítik, most az utolsó másodpercek hanganyagaiból válogatott az Origo a Sun összeállítása alapján.

Kattints a galériára!

Jóéjt, viszlát, sziasztok, meghalunk! A LOT lengyel légitársaság 5055-ös járata Varsóból New Yorkba tartott 1987-ben, amikor nem sokkal a felszállás után a négy hajtóműből az egyik felrobbant, majd a mellette lévő másik is kigyulladt, valamint a magassági kormánylap is megsérült. A pilóták elvesztették az irányítást a repülőgép felett és a Varsóban lévő Kabaty erdőbe zuhantak. A fedélzeten lévő mind a 183 ember meghalt, ezzel ez volt a legsúlyosabb légi baleset, amely egy Iljusin IL-62-es repülőgéppel történt. A pilóta utolsó szavai ezek voltak: "Jó éjt, viszlát, sziasztok, meghalunk!"
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Utazás
Sztárok
A ma már dj-ként tevékenykedő egykori modell egyetlen, ám annál meggyőzőbb fotóval érte el, hogy minden tekintet reá szegeződjön.
Fashion&Beauty
A 30 éves modell nemrég még arra panaszkodott, hogy felszaladt rá néhány plusz kiló, legfrissebb fotóján azonban nyoma sincs súlyfeleslegnek, épp ellenkezőleg: a híresség még sosem volt ennyire dögös...
Fashion&Beauty
A GLAMOUR Women of the Year díjátadó gálát idén is Lékai-Kiss Ramóna vezette, aki csodálatos ruhakölteményben tündökölt az eseményen. A műsorvezetőnőt arról kérdeztük, miért számít különlegesnek az...