Schobert Norbi, segítünk! Ezek Ózd főbb nevezetességei

Már több napja tart a kommentháború Schobert Norbi és Majka között. Aki nem tudná: a lavinát a fitneszguru azon megjegyzése váltotta ki, mely szerint Bulgária szinte semmiben nem különbözik Ózdtól. A város polgármestere is felháborodott ezen a kijelentésen, ezért meghívta Norbit a borsodi településre! Nézzük, mit érdemes ott megnézni!

Ózd Városi Strand

A város strandja csodálatos zöld, parkosított környezetben helyezkedik el. Van itt minden, ami a családnak kell: a felnőttek egy 28 fokos úszómedencében, a kisebbek pedig egy gyermekmedencében és egy pancsolóban kapcsolódhatnak ki. A sportolni vágyókat továbbá különböző sportpályák várják, lehet itt röplabdázni, focizni, sőt, pingpongozni is.

Thermárium és Tanuszoda

Az úszás szerelmesei a Thermáriumban is hódolhatnak szenvedélyüknek, de ha wellnessre vágynak, itt azt is megtalálják: szauna és pezsgőfürdő áll a rendelkezésükre. Fontos megemlíteni továbbá a hely egyéb szolgáltatásait is: a vendégek fallabdázhatnak és bowlingozhatnak is.

Marcipán Múzeum

Ha szeretjük az édességet, akkor a Marcipán Múzeumban a helyünk! Carl-Bertil Widell, svéd marcipánkészítő művész alkotásait találjuk itt. Az édességek nagy része állatokat mintáz, de emberi alakok és cseppfigurák is fellelhetőek a tárlaton.

Városi múzeum

Ha megcsodáltuk a desszerteket, irány a városi múzeum! Makettek segítségével megismerhetjük az egykori vasgyár történetét, de betekintést nyerhetünk természetesen a város történelmébe is.

Fotók: ozd.hu, YouTube.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!