Megrázóan őszinte helyzetjelentést adott a háborúról az egykori orosz ezredes: a tévénézőket is szíven ütötte

Rendhagyó pillanatok az orosz állami tévében: most először szólalt meg olyasvalaki, aki nem ragyogó sikerként értékelte az ukrajnai inváziót.

Kertelés helyett őszinte beszéd

Az orosz állami televízióban rendszeresen példátlan sikerként számolnak be a lassan három hónapja tartó orosz-ukrán háborúról, a BBC News azonban most egy meglepő esetről számolt be: állításuk szerint most először fordult elő, hogy valaki kíméletlenül realista képet festett az invázióról az állami médiában. A 60 Perc című talkshow legújabb vendége Mihail Hodarenok katonai elemző volt, aki korábban ezredesként szolgálta a hazáját. A szakértő kíméletlen őszinteséggel adta elő a műsorban, hogy Oroszország helyzete az idő előrehaladtával egyre kedvezőtlenebb lesz a háborúban.

Hodarenok meggyőződése, hogy Ukrajna egyre több nyugati fegyverhez fog hozzájutni az elkövetkezendő időszakban, ez pedig hatalmas lépéselőnyhöz juttatja az országot, hiszen a hadseregük akár egymillió embert is fel tud majd fegyverezni. Arról is szót ejtett, hogy az ukrán katonák jelenleg az életükért és a szülőföldjükért is küzdenek, ezért csak az elvont eszméknek őszintén elkötelezett, idealista, erkölcsileg ép katonák tudják velük felvenni a harcot. Hodarenok szerint Oroszország külpolitikai értelemben súlyosan elszigetelődött a világtól, még akkor is, ha sokan vannak, akik a homokba dugják a fejüket, és nem hajlandók elismerni a nyilvánvaló tényeket.

Lapozz, még nincs vége!

Oldalak

  • 1
  • 2