Utazás

Magyar hősi halottakat exhumáltak Bács-Kiskun vármegyében

Tizenkilenc, a második világháborúban hősi halált halt magyar katonát exhumáltak a Bács-Kiskun vármegyei Gátér község köztemetőjében a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum Hadisírgondozó és Hőskultusz Igazgatóság munkatársai – írja az MTI.

19 katona maradványait tárták fel

Az igazgatóság szerdán a Facebook-oldalán azt írta, Gátér temetőjében – az 1948-ban készült jelentés szerint – 11 nevesített és 12 ismeretlen magyar katonát temettek el.

"A hadisírgondozó osztály munkatársai augusztus 1. és 3. között végezték el a feltárást, amelynek során végül 19 egykori katona maradványát tárták fel. Személyi azonosításra egy esetben sem volt lehetőség" – tették hozzá.

Az exhumált katonák földi maradványait Budapestre, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum Hadisírgondozó és Hőskultusz Igazgatóság erre a célra kijelölt objektumába szállították.

A bronzkorból származó női csontvázat a kilencvenes évek második felében találták meg Skóciában, most pedig megpróbálták rekonstruálni a nagyjából 4200 éves halott arcát.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Fashion&Beauty
Kísérletezz bátran ezzel a vibráló árnyalattal, és érezd, ahogy az öltözéked a fiatalosság és a pozitív energiák forrásává válik!
Sztárok
Annyi biztos, hogy Rácz Jenő egy feszült időszakot fog lezárni a Sztárboxot követően.
Lifestyle
Reviczky Gábor nem igazán sajnálta a Mercedesét, amiből alig maradt valami.