Maradt még szabadnapod? Ezekre a helyekre ősszel is érdemes elutaznod!

Bár itt az ősz, nem szomorkodom, hiszen ennek az évszaknak is megvannak a maga szépségei. Ilyenkor sem maradunk izgalmas programok nélkül, sőt, ha maradt még néhány szabadnapunk, akár a tengerpartra is elutazhatunk! Ha épp Te is azon gondolkodsz, hol tudnál egy kicsit pihenni még, akkor olvasd el cikkünket!

Németország

Talán nem mondunk újdonságot azzal, hogy az egyik leghíresebb őszi németországi program a müncheni Oktoberfest! Ez az az esemény, amelyre a fantasztikus hangulat miatt még azoknak is érdemes egyszer ellátogatniuk, akik egyébként nem rajonganak különösképp a sörért. Itt ugyanis nem csak inni lehet, feltétlenül meg kell kóstolni a finom pereceket is és jobbnál jobb zenekarok koncertjein is részt vehetünk. Az idei fesztivál szeptember közepétől egészen október 3-ig tart.

Írország

Valójában nem tudunk olyan évszakot említeni, amikor ne lenne érdemes ellátogatni Írországba, azonban az ősz eleje az enyhe, kellemes időjárásnak köszönhetően kifejezetten jó időpontnak mondható. Ráadásul a fesztiválszezon is ekkor indul be a Smaragd-szigeten, számtalan zenei, sport és gasztro eseményen vehetünk részt. Kedvencünk a szeptember végi tenger gyümölcsei fesztivál Galwayban - ez egyszerűen kihagyhatatlan!

Olaszország

Természetesen nem tudnánk elég indokot felhozni arra, miért is érdemes ellátogatni ősszel is Olaszországba, de azért szeretnénk kiemelni néhányat! Toszkánában például ekkor indul a szarvasgomba-szezon és ekkor érik a mézédes füge. Milánóban szeptember végén divathét várja a divat szerelmeseit, Velencében pedig igazi romantika vár: igazán izgalmas lehet naplementében vagy éppen a kissé ködös hajnalokon gondolázni egyet!

Fotók: oktoberfest.net, roughguides.com, fabulousmuses.net

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!