Elkészült a lista: ide utazhatunk idén nyáron a koronavírus ellenére

A beutazókat fogadó országok sora valószínűleg még bővülni fog júniusig, de azok számára, akik mindenképpen elvágynak már hazánkból, ez a három hely is ideális választás lehet.

A nagy kérdés: mikor utazhatunk és hova?

A koronavírus-járvány az egyik legnagyobb csapást mindenképpen a turizmusra mérte: a vírus kezdete óta ugyanis az emberek a korlátozások miatt vagy nem mehetnek, egyes esetekben pedig nem is mernek külföldi utazást tervezni. A vakcinák megjelenésével, valamint az oltakozás elindulásával azonban minden kalandort már csak az a kérdés foglalkoztat, hogy mégis mikor nyitják meg kapuikat a turisták előtt a kedvelt nyári úti célok – ez a téma pedig egyre aktuálisabb, hiszen hamarosan beköszönt a nyár. Az Index szerint három népszerű turisztikai célpont már most lefektette a nyári beutazás szabályait, a lista pedig folyamatosan bővülhet.

Mivel az uniós lakosságarányos átoltottsági statisztikákat Magyarország mellett Málta vezeti, a szigetországban júniustól minden bizonnyal újraindulhatnak majd a turisztikai szolgáltatások, aminek alapja az úgynevezett „jelzőlámpás” rendszer lehet: a vörös zónába azok az országok tartoznak, amelyekkel Máltának kétoldalú egészségügyi megállapodása van, így az utazás előtt a 10 nappal teljesen beoltott személyek szabadon utazhatnak az országba. Az azonban még nem tisztázott, hogy Málta fogadja-e azokat a turistákat, akiket a kínai és orosz vakcinákkal oltottak be. A borostyánszínű országokból azok utazhatnak majd a szigetországba, akik bár nincsenek beoltva, de 72 óránál nem régebbi, negatív PCR-teszttel rendelkeznek – Magyarországot jelenleg ebbe a kategóriába sorolják. A zöld országokból mindenki szabadon utazhat.
Kattints a további képekért!

Ez a területen valaha talált legnagyobb ókori város.

Leadfotó: 123rf

Oldalak