Kiderült a megrázó igazság: nem baleset okozta a Kínában lezuhant repülőgép vesztét

A szerencsétlenség a dél-kínai Kuanghszi tartományban történt, a gép fedélzetén 133 utas tartózkodott. A jelek arra utalnak, hogy nem véletlen balesetről van szó, hanem szándékosság vezetett a tragédiához.

Hirtelen és rendkívül gyorsan kezdett süllyedni

Március végén a Femcafe.hu is beszámolt róla, hogy lezuhant egy belföldi utasszállító repülőgép a dél-kínai Kuanghszi tartományban, a fedélzetén 133 utassal. A China Eastern Airlines kínai légitársaság B–1791 lajstromjelű, Boeing 737–89P típusú utasszállítóját érte baleset, a gép Kunmingból Kantonba (Kuangcsou) repült, nagyjából 8870 méter magasan, 700 kilométer per órás sebességgel, amikor megtörtént a baj. A repülőgép minden előzmény nélkül, hirtelen és rendkívül gyorsan kezdett el süllyedni. Az utasszállító egyébként hatéves volt, s csaknem 900 méteres magasságból 2 perc 15 másodperc alatt 3000 méteres magasságig zuhant. A China Eastern Airlinest a legnagyobb kínai légitársaságok közé sorolják: honlapja szerint évente több mint 130 millió utast szállít és 730 repülőgépből álló flottával rendelkezik.

Amerikai tisztviselők előzetes értékelését ismerő források most arról tájékoztatták a Wall Street Journalt, hogy nem baleset vezetett a tragédiához: minden valószínűség szerint szándékosságról van szó, valaki a pilótafülkében földnek vezethette a repülőgépet.

Fotó: 123rf

Lapozz tovább, cikkünk folytatódik!

Oldalak

  • 1
  • 2