Kínában lezuhant egy utasszállító repülőgép - megrázó videófelvételek a katasztrófáról

Egy hatéves gépről van szó, mely 8870 méter magasan, 700 kilométer per órás sebességgel repült, amikor a szerencsétlenség történt. Összesen 133-an - egyéb források szerint 132-en - tartózkodtak a fedélzeten, amikor bekövetkezett a katasztrófa.

Meredeken kezdett el süllyedni

Lezuhant egy belföldi utasszállító repülőgép hétfőn a dél-kínai Kuanghszi tartományban, a fedélzetén 133 utassal - tudatta az MTI több kínai állami sajtóforrásra hivatkozva. Egyéb források szerint 132 fő utazott a gépen, amikor bekövetkezett a katasztrófa.

A China Eastern Airlines kínai légitársaság B–1791 lajstromjelű, Boeing 737–89P típusú utasszállítóját érte baleset, a gép Kunmingból Kantonba (Kuangcsou) repült, nagyjából 8870 méter magasan, 700 kilométer per órás sebességgel, amikor megtörtént a baj. A repülőgép minden előzmény nélkül, hirtelen és rendkívül gyorsan kezdett el süllyedni. Az utasszállító egyébként hatéves volt, s csaknem 900 méteres magasságból 2 perc 15 másodperc alatt 3000 méteres magasságig zuhant.

Arról egyelőre nincs hír, hogy pontosan hány utas hunyt el a balesetben, az azonban bizonyos, hogy a gép helyi idő szerint 13.11-kor szállt fel, 15.05-kor pedig meg kellett volna érkeznie Kantonba. A járatkövetés 14.22-kor ért véget. A China Eastern Airlinest a legnagyobb kínai légitársaságok közé sorolják: honlapja szerint évente több mint 130 millió utast szállít és 730 repülőgépből álló flottával rendelkezik.

A kínai légiközlekedés biztonsági adatai az elmúlt évek során a legjobbak közé tartoztak a világon, az Aviation Safety Network szerint Kína utolsó halálos kimenetelű repülőgép-balesete 2010-ben történt, amikor a fedélzeten tartózkodó 96 ember közül 44-en meghaltak, akkor a Henan Airlines által vezetett Embraer E-190 regionális repülőgép a Yichun repülőtér megközelítése közben, rossz látási viszonyok között lezuhant - idézte fel a Portfolio.hu.

Lapozz, rögtön folytatjuk!

Oldalak

  • 1
  • 2
Ez a tartalom olyan elemeket is tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek. Ha azt szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A javasolt szűrőprogram ide kattintva elérhető.