Megrázó videó: felszálláskor borult lángokba a repülőgép, az életükért menekültek a rémült utasok

A délnyugat-kínai Csungkinban került sor a váratlan eseményre, a balesetnek sérültjei is vannak.

Sűrű, fekete füst szivárgott a gép oldalából

Kigyulladt egy kínai belföldi utasszállító repülőgép felszálláskor a délnyugat-kínai Csungkingban helyi idő szerint csütörtök reggel – közölte az MTI a Hszinhua kínai állami hírügynökség jelentése nyomán.

A Tibet Airlines Lhászába, a Tibeti Autonóm Terület székhelyére induló repülőgépe letévedt a kifutópályáról, miközben felszálláshoz készülődött. A balesetről közzétett képen az látható, hogy a gép a kifutópályán keresztben áll, és az egyik oldalából lángok és sűrű, fekete füst száll fel. A Hszinhua meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy a balesetnek vannak sérültjei.

A CCTV kínai állami hírcsatorna tudósítása szerint a tüzet a helyszínre érkező tűzoltóknak sikerült eloltaniuk. A bemutatott felvételek egyikén az látható, ahogy a még lángoló repülőgéptől emberek – feltehetően a gép utasai – szaladnak el.

A Hszincsingpao kínai újság szerint a járatot működtető légitársaságra hivatkozva azt írta, hogy a gépen tartózkodó 113 utas és 9 fős személyzet mind biztonságban elhagyta a repülőt, és csak néhányan szenvedtek könnyebb sérüléseket.

A baleset alig két hónappal az után történt, hogy március 21-én a China Eastern Boeing 737-800-as típusú utasszállítója, fedélzetén 132 emberrel lezuhant a dél-kínai Kuanghszi tartományban. A szerencsétlenséget senki sem élte túl, a baleset okát pedig még vizsgálják.

Egyelőre nem tér vissza az olcsó repülőjegyek korszaka, jóval drágábban repülünk idén nyáron. Ráadásul járatkimaradásokat okozhat a krónikus munkaerőhiány.

Leadfotó: 123rf

Oldalak