Utazás

Kim Dzsong Un felszólította a hadseregét, hogy álljon készen az azonnali, mindent elsöprő nukleáris ellentámadásra

A kommunista állam újabb ballisztikus rakétát bocsátott fel a Keleti-tenger irányában - a gyakorlat rendkívül erős üzenet az ellenség számára.

Nukleáris robbanófej-utánzattal szerelték fel

A hét végén rendezett észak-koreai katonai műveletekkel, köztük a rakétakilövéssel a hadsereg egy esetleges háborúra adott válaszlépéseit szimulálták, a gyakorlatokat Kim Dzsong Un észak-koreai vezető is megtekintette – jelentette hétfőn a KCNA észak-koreai állami hírügynökség egy nappal azt követően, hogy a kommunista állam újabb ballisztikus rakétát bocsátott fel a Keleti-tenger irányában.

A gyakorlat egyúttal rendkívül erős üzenet az ellenség számára – tette hozzá a hírügynökség. A felbocsátott rakétát a bejelentés szerint nukleáris robbanófej-utánzattal is felszerelték.

A KCNA emellett idézte Kim Dzsong Unt is, aki felszólította a hadsereget, álljon készen az azonnali, mindent elsöprő nukleáris ellentámadásra.

Észak-Korea vasárnap bocsátott fel rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát, a kilövést megtekintette Kim Dzsong Un is, aki a KCNA által közzétett képeken ismét a lányával látható. A rakéta nagyjából 800 kilométeres távolságot tett meg, majd becsapódott a tengerbe.

Egy másik közleményében a hírügynökség azt közölte, több mint 1,4 millió észak-koreai jelentkezett önként a hadseregbe az utóbbi időben. Két nappal korábban a KCNA 800 ezer újonnan bevonult önkéntesről adott hírt.

Dél-Korea egy hete az elmúlt öt év legnagyobb katonai hadgyakorlatát tartja az Egyesült Államokkal közösen, amelynek célja az együttműködés megerősítése az északi fenyegetés felerősödésével szemben. A Szabadságpajzs elnevezésű katonai manőver a tervek szerint március 23-ig tart.

(MTI)

Az orosz elnöki adminisztrációból szivárgott ki egy dokumentum, mely szerint Vlagyimir Putyin egy független európai állam annektálását tervezi.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Fashion&Beauty
Az idei táskatrendek gyönyörűek, időtállók, és szinte minden szettedhez illeni fognak! Ha nagy táskakeresésben vagy, akkor most segítünk kiválasztani a legmenőbbeket a hatalmas kínálatból.
Lifestyle
A Bak ma a kívánt irányba terelheti az anyagi helyzetét. Napi horoszkóp!
Sztárok