Utazás

Meteor csapódott a Holdba - videó készült a hátborzongató pillanatokról

Mivel a Hold légköre rendkívül vékony, ezért az idegen égitestek könnyűszerrel elérik a felszínét. Ez történt most is.

Különös pillanatokat örökített meg a japán csillagász

Egyáltalán nem számít különleges eseménynek, ha egy meteor lép be a Föld légkörébe. Az idegen égitestek többsége egyébként még ekkor megsemmisül (darabjaira hullik), és sosem éri el bolygónk felszínét, de mi a helyzet akkor, ha egy hasonló objektum közelíti meg a Holdat? Mivel a Hold légköre rendkívül vékony, ezért itt jóval nagyobb a becsapódás esélye, mint a kék bolygó esetében. Fudzsii Dajcsi japán csillagász a közelmúltban nem mindennapi pillanatokat örökített meg az utókor számára: a Hold monitorozására szolgáló kamerák segítségével rögzítette, hogyan ütközik az égitestnek egy idegen objektum. A szenzációs videó azóta a világháló minden zegzugát bejárta: ha a galériánkra kattintasz, te is szemügyre veheted!

A videófelvételen tisztán látszik az az apró villanás, mely a meteor becsapódásának helyét jelzi. A Space.com információi szerint az ütközés február 23-án, helyi idő szerint 20 óra 14 perc 30,8 másodperckor történt.
Kattints a további képekért!

A ritka eseményre február 15-én került sor Dél-Texasban. A régióban élők közül több szemtanúnak is sikerült szemügyre vennie az idegen égitestet, ami még két repülőgépről is érzékelhető volt.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Home&Design
Elsőre furcsa és kissé feleslegesnek ható trend ütötte fel a fejét a lakberendezés területén.
Lifestyle
Ezek a tettek minimális erőfeszítést igényelnek, mégis pozitív irányba változhat az életed általuk.
Fashion&Beauty
Az intim területekről való gondoskodás elengedhetetlen része a megfelelő fehérnemű kiválasztása. Eddig talán nem is gondoltad volna, de bizony akad néhány típusú fehérnemű, melyek súlyos problémákhoz...