Utazás

Varázslatos karácsonyi vásárok Lengyelországban

Csodálatos díszek, fényfüzérek, finom illatok, varázslatos hangulat, kétségtelen, hogy imádjuk a karácsonyi vásárokat. Ha a téli időszak kiruccanásait tervezzük, mindenképp jusson eszünkbe Lengyelország is!

Új, izgalmas városok

Ha már bejártuk Magyarország legjobb helyeit és szívesen felfedeznénk új, izgalmas városokat, itt az idő, hogy Krakkó, Varsó vagy Wroclaw is eszünkbe jusson! November utolsó hetétől január első hetéig több lengyel karácsonyi vásár közül is választhatunk:

Krakkó – talán mindenki számára ismert hangulatos úticél. Autóval 7 óra alatt, vonattal egy izgalmas éjszakai vonatozással ott lehetünk Lengyelország legrégebbi és talán legismertebb karácsonyi vásárán, amely a Fő tér elbűvölő környezetében zajlik. A krakkói karácsonyi vásárt, a Times 2008-ban Európa egyik legszebb vásárának választotta, 2016-ban pedig a CNN is elismerte a vásárt. Ha itt járunk, kóstoljuk meg a helyi finomságokat, mint a grillezett oscypek sajt vagy a galíciai forralt bor. A szuvenírek közül érdemes válogatni a régióra jellemző gyapjútermékekből, kézzel festett gömbökből, fajátékokból és kerámiákból. A vásár 2023. november 24- 2024. január 1. között látogatható.

krakkó karácsonyi vásárok

Wrocław – Ha már jártunk Krakkóban, de egy igazi ékszerdobozra vágyunk, kb. 7 órás autózással Wroclawban, Lengyelország Velencéjében lehetünk, ahol idén a karácsonyi vásár november 24-én kezdődik és 2024. január 7-ig tart. Több mint 100 híddal, kis szigetekkel, lenyűgöző piacterével és pezsgő éjszakai életével Wroclaw mindent tud, ami egy igazán varázslatos kiruccanáshoz szükséges. Szokatlan építészetével, számos hídjával, kulturális örökségével és festői sugárútjaival bűvöli el a látogatókat. A magyarok által kevésbé ismert városban az ország legszebbjének tartott karácsonyi vásárát találjuk. A leginkább ikonikus dekoráció itt az óriási karácsonyi szélmalom.

karácsonyi vásár wroclaw

Varsó - 2023. november 26. és 2024. január 6. között 1 órás repülőúttal eljuthatunk a hagyományos fővárosi karácsonyi vásárra is. Ilyenkor Varsó belvárosa színes díszekkel, világítással és ajándéktárgyakat vagy gasztronómiai finomságokat kínáló standokkal teli mesebeli országgá változik, az óváros főterén karácsonyfát állítanak. Persze, ha már bevásároltunk, ellátogathatunk Varsó izgalmas múzeumainak egyikébe, pl. a zsidó történeti múzeumba, a POLIN-ba, vagy a Kopernikusz Tudományos központba is, de nagy élmény lehet a Tudomány és Kultúra Palotájának 30. emeletéről nyíló pazar panoráma is.

Ha érdekel Lengyelország, látogass el a www.lengyelorszag.travel oldalra, vagy a poland.travel FB oldalra.

Oldalak

Utazás
Sztárok
Az uralkodó rákbetegsége miatt a Mirror értesülései szerint rájött arra, hogy túl rövid az élet, ezért drasztikus lépést tervez, ami megváltoztathatja az egész királyi család életét.
Utazás
Az Egyesült Államok izraeli nagykövetsége pénteken figyelmeztette alkalmazottjait és családjaikat, hogy ne hagyják el Tel-Avivot és környékét, Jeruzsálem és Beér-Seva határát, miután Irán...
Lifestyle
A 120 ezer forintot meg nem haladó nyugellátásoknál méltányossági emelés kérhető - írja a Pénzcentrum. A lap felhívja a figyelmet: a KSH adatai alapján 2023 elején 423 ezer saját jogú nyugdíjasnak és...