Jártál már a Karácsony Múzeum elvarázsolt világában? – Olyan, mintha nem is Magyarországon lennél

Az ajtón belépve a Mikulás világába csöppenhetsz. Örömteli élmény kicsiknek és nagyoknak. A belépés ráadásul ingyenes.

Szentendre

A Hubay Házban berendezett Karácsony Múzeum Szentendre egyik legkülönlegesebb látnivalója. A Dunakanyar kapujában, a Pilis és a Duna, hegy és sík vidék találkozásánál, gyönyörű természeti környezetben található a város, amely elsősorban művészetével és kultúrájával ragadja magával a látogatót. Szentendre egyébként kedvelt kirándulóhely, évente több millió turista keresi fel a világ minden tájáról. A kisváros sajátos mediterrán hangulata az elmúlt évszázadok folyamán alakult ki, amikor a törökök kiűzése után a magyarok mellett szerb, dalmát, a szlovák, német és görög telepesek népesítették be. Ennek a felvirágzásnak az emlékeit mindmáig őrzik a város délies hangulatú, barokk stílusú polgárházai, templomai, macskaköves utcácskái, szűk sikátorai. A belváros egyik hangulatos látnivalója a színes, lebegő esernyők kavalkádja.

Karácsony Múzeum

A múzeum közvetlenül a város központjában, a főtértől néhány lépésre található. A Magyarországon egyedülállónak számító gyűjtemény először 2010-ben nyitotta meg kapuit. A múzeum egész évben nyitva áll, de kétségtelen, hogy az ünnepekkor a leghangulatosabb. A látogatót egy elvarázsolt utazásra hívja a Mikulás világában. A múzeumban egyszerre érvényesül a hagyomány és a modernitás. Biztosan találsz majd egy-két karácsonyfadíszt, melyek egykor nagyszüleid karácsonyfáját ékesítették. Felfedezhetsz még fekete-fehér képeket és üdvözlőlapokat, amelyek szintén a régi korokra emlékeztetnek. És modern, extrém díszekkel is találkozhatsz, mint a snowboardozó mikulás, vagy az arany színben pompázó medúza. A kiállítás egybefonódik az üzlettel, ahol különleges karácsonyi díszeket, figurákat vásárolhatsz. Diótörők, angyalkák, szarvasok, hóemberek, koboldok, csengettyűk, és csillagok, valamint műanyag, üveg és fa díszek tucatjai várják az érdeklődőket. Bár a bolt gyermekekkel is látogatható, érdemes körültekintőnek lenni, ugyanis egyes törékeny tárgyak könnyen leverhetők. A kiállítás ingyenes, ellenben az üzletben megvásárolható díszeknek elég borsos az áruk. Viszont az is biztos, hogy ha hajlandó vagy mélyre nyúlni a pénztárcádban, akkor rendkívül különleges tárgyakra tehetsz szert!

Lássuk, mit jelent mindez képekben!

Az üzlet kifogyhatatlan karácsonyi díszekből és édességekből.
Kattints a további képekért!

Fotó, lead: ingrid_priest_photography

A sétáló övezetek egyre népszerűbbek. Te hova mennél el szívesen? A Hírességek sétánya, a tokiói Shibuja vagy esetleg a kanyargós Lombard Street vonz? Képes összeállításunkban mindent megtalálsz!

Oldalak