Utazás

Kiderült, milyen idő várható karácsonykor: most sokak arcáról lehervad a mosoly, erre a hihetetlen fordulatra senki sem számított

Egy ideig úgy tűnt, idén viszonylag nagy esélye van annak, hogy végre fehér karácsony köszönt a magyarokra, a legújabb időjárás-előrejelzések azonban minden eddigi jóslatot felülírnak.

Fehér karácsony, hol késel már?

Van rá számottevő esély, hogy idén végre - szakítva az elmúlt esztendők "pechszériájával" - fehér karácsony köszöntsön a magyarokra? Nincs olyan év, amikor ne foglalkoztatna bennünket ez az újra és újra előbukkanó kérdés, és sokan fellélegezhettek, amikor a Klímapolitikai Intézet vezető kutatója, Kovács Erik kedvező prognózissal állt elő: az éghajlatkutató egy terjedelmes elemzés keretein belül fejtette ki álláspontját, miszerint idén az előző éveknél nagyobb az esély arra, hogy a szeretet ünnepén fehérbe boruljon körülöttünk a táj.

"Az elmúlt évektől eltérően megvan az esélye annak, hogy december második felében gyengülni fog a ciklonaktivitás a jelenlegi számítások szerint és a mostaninál hidegebb idő köszönthet be. Ez próbára teheti a havas telektől elszokott hóeltakarítási infrastruktúránkat és az autóval közlekedők türelmét, de talán nem kell utaznunk ahhoz, hogy havat lássunk és hódoljunk a téli örömöknek az ünnepek alatt" - írta december első felében a kutató. Lássuk, mit mutatnak a legfrissebb előrejelzések? December végén tényleg fehérbe öltözik Magyarország, vagy ezúttal sem teljesülnek réges-régi álmaink?

Lapozd fel galériánkat, máris mutatjuk a válaszokat, de készülj fel: az álladat kell majd kapargatnod a földről!

A Kiderül.hu cikke szerint sajnos idén is hiába várjuk a havas karácsonyt, ugyanis jövő hét második felében tavaszias időjárási fordulat várható Magyarországon.
Kattints a további képekért!

December 17-én vette kezdetét az Ursuidák csillaghullása: a raj pár nap múlva, december 22-én éri majd el maximumát. Ismét érdemes lesz az égre emelned a tekinteted, ha szereted a különleges látványosságokat.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Fashion&Beauty
Az idei táskatrendek gyönyörűek, időtállók, és szinte minden szettedhez illeni fognak! Ha nagy táskakeresésben vagy, akkor most segítünk kiválasztani a legmenőbbeket a hatalmas kínálatból.
Lifestyle
A Bak ma a kívánt irányba terelheti az anyagi helyzetét. Napi horoszkóp!
Sztárok