Utazás

Nem sokáig örülhetünk már a tavaszias februárnak, brutális hidegbetörés jön a hétvégén

A múlt héten hazánkba is csapadékot és lehűlést hozott a Brit-szigetek déli részének időjárását meghatározó ciklon. Utóbbi mégsem volt komoly, de valamicskét lehűtötte a már-már tavaszra emlékeztető, kellemesen langyos időt. De mi vár ránk a folytatásban?

Változások az időjárásban

"A héten marad is ez a kellemes, eseménytelen időjárás, majd vasárnap változás érkezik, pár napra beköszön a tél" - nyilatkozta a 24.hu-nak Molnár László meteorológus, a Kiderül.hu munkatársa. A szakember hozzátette: a napokban is zajlik a poláris örvény összeomlása, ezzel megszűnik az eddig markánsnak tekinthető nyugat-keleti irányú áramlás, és a folyamattal egy időben sarkvidéki hideget hozó légtömegek árasztják el Európa északi egyharmadát. Az első Nyugat-Oroszországot éri el, Moszkvában a héten -20 és -25 Celsius-fokos napi középhőmérsékletekre van kilátás. Térségünkbe azonban egyelőre nem tér vissza a tél, de mit tartogat számunkra a hét hátralévő része?

Molnár szerint idehaza enyhébb, északnyugati áramlás uralkodik, így hát eseménytelen, száraz időre számíthatunk, 10-16 fokos napi csúcsokra van kilátás, de enyhe hajnali fagyok azért előfordulhatnak.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Fashion&Beauty
Múlt héten kezdődött meg az idei cannes-i filmfesztivál, melynek alkalmából Eva Longoria magára öltötte az egyik legkáprázatosabb, egyben legmerészebb ruhát, amit valaha láttunk rajta.