Időkapszulát helyeznek el a Holdon, nem fogod elhinni, mit tartalmaz

A Nova-C leszállóegység már szerdán elindul a Hold felé, és ha minden jól megy, jövő hét csütörtökön fog landolni.

A NASA tudományos műszerei mellett visz egy meglepetést is

A kutatók szerint a Föld Holdja a bolygók kialakulása után nem sokkal, a korai, de már réteges szerkezetű Föld és egy nagyjából Mars méretű másik ősi bolygó gigászi ütközése nyomán keletkezett.

Az emberiség régóta foglalkozik a Hold megfigyelésével, és ugyebár ez az első olyan idegen égitest, amire ember lépett. Az első űrhajós, aki a Holdon járt, az amerikai Neil Armstrong volt, aki 1969. július 20-án szállt le az Apollo–11 űrhajóval.

Utána még öt alkalommal landoltak emberek a Holdon, az utolsó alkalommal 1972. december 14-én az Apollo–17 küldetés keretében.

Nem olyan rég az is kiderült, hogy a holdra szállás óta nem néztek annyian tévéműsort az USA-ban, mint az idei Super Bowlt. A rekordot persze elvileg nem sikerült megdönteni.

Most újabb szereplő próbálkozik meg a holdra szállással, és a leszállóegység időkapszulát is visz magával. Hogy ez mit tartalmaz, az a galériánkból kiderül!

Ahogyan a raketa.hu beszámolt róla, Nova-C leszállóegysége szerdán kezdi meg az útját, és ha minden rendben megy, akkor február 22-én landolhat, vagyis jövő hét csütörtökön.
Kattints a további képekért!

A Csuzsung rover adatai alapján derült ki, hogy mi található a Mars felszíne alatt.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Sztárok
Nicole Kidman időtlen szépségét évtizedek óta áhítattal csodálják rajongói, egy nemrégiben készült címlapfotó viszont igencsak nagy vitát indított útnak közöttük.
Sztárok
Azok a színészek, akik már egészen korán belecsöppennek a hollywoodi csillogás világába, gyakran egész életükön át hordozzák a fiatalkori hírnév okozta hatásokat. Ehhez hasonlóan indult a ma már...
Lifestyle
Kutatók szerint két olyan szuperélelmiszer is létezik, amely segíthet a demencia megelőzésében, csökkenti a korai halálozás kockázatát, sőt még a rákos megbetegedések kialakulása ellen is hatásos.