Utazás

Csak a világháború választhatta el a szerelmeseket - Jegygyűrűjük őrzi a történetüket

Szívet tépő história kering a magyar interneten.

Szerelem a halál árnyékában

Különleges felhívást tett közzé Facebook-oldalán a Honvédelmi Minisztérium. Keresnek egy özvegyasszonyt, akivel kapcsolatban rendkívül kevés információval rendelkeznek. Egyvalami biztos: a hölgy és férje 1942-ben, a második világháború zűrzavaros forgatagában kötötték össze életüket. A férj az ejtőernyős zászlóalj katonájaként szolgált, s parancsnoka az a Tassonyi Edömér őrnagy volt, akivel talán a nőnek is volt szerencséje találkozni, vagy - férje elbeszélései alapján - ő maga is úgy érezhette, hogy ismeri a katonatisztet. A második világháború végfázisa mindent megváltoztatott - nem csupán a világtörténelmet formálta át, de emberi sorsokat is derékba tört; milliók álmait rabolta meg.

Lapozz, cikkünk folytatódik a következő oldalon!

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Utazás
Fashion&Beauty
Ha te is szereted kipróbálni a konyhádban fellelhető, természetes alapanyagokat a bőrápolás során, akkor a rizslisztet is érdemes kipróbálnod!
Lifestyle
Bár a legnépszerűbb fogyókúrás ital kétségkívül az almaecetes- és a citromos víz, a TikTok-on most egy másik zsírégető „csodaszer” is felbukkant, amit az emberek előszeretettel fogyasztanak, ugyanis...
Lifestyle
Valószínűleg te is sokszor hallottad már, milyen fontos a folyadékbevitel a nyári hőségben, de gondoltad volna, hogy az sem mindegy, milyen ételeket fogyasztasz ilyenkor?