Vérfagyasztó felvételt szúrt ki egy férfi a Google Térképen

Sokan már-már hobbijuknak tekintik, hogy unalmas óráikban a Google Térkép műholdfelvételeit böngészik. Ez persze sokszor teljesen ártalmatlan, mi több, hallatlanul szórakoztató tevékenység, máskor viszont akár nyomasztó is lehet.

Navigál, irányt mutat és szórakoztat

A Google Térkép a jelenkor legismertebb és legnépszerűbb navigációs szolgáltatása: talán nincs is olyan ember kerek e világon, aki ne használta volna legalább egy alkalommal, vagy ne hallott volna a létezéséről. Az applikáció a 21. század hajnalán, első felében teljesen átalakította utazási szokásainkat: ha eddig ismeretlen-felfedezetlen környékre, helyszínre, településre tévedünk, általában visszük magunkkal a telefonunkat, rajta a Google Térképpel - elég csak elővarázsolnunk a zsebünkből a készülékünket, megnyitnunk rajta az alkalmazást, és egy-két perc múlva már nem is érezzük magunkat elveszettnek.

A Google Térkép azonban nemcsak emiatt közkedvelt szolgáltatás. Számosan vannak, akik már-már hobbijuknak, sőt szenvedélyüknek tekintik, hogy unalmas óráikban az applikáció különböző műholdfelvételeit böngészik. A kutakodás általában szórakoztató, kellemes pillanatokat eredményez: fülig érő mosolyt csal az arcunkra, esetleg kissé meghökkent, de összességében ártalmatlan tevékenység. Aztán ott vannak azok az esetek, amikor egy-egy felvétel hatására gyorsan az ajkunkra fagy a mosoly, és a másodperc törtrésze alatt megbánjuk, hogy aznap megnyitottuk a Google Térképet.

Fotó: 123rf

Lapozz, cikkünk csak most válik igazán érdekessé!

Oldalak

  • 1
  • 2