Utazás

Geomágneses vihar csap le ma a bolygónkra: ilyen következményekkel kell számolnunk

A vihar a hétfői naptevékenység következménye, a geomágneses aktivitás pedig több fronton is befolyásolhatja a mindennapi életünket, de különös, szemet gyönyörködtető látványosságot is előidézhet.

Ma éri el a Földet

Május 8-án, magyar idő szerint éjfél után nem sokkal egy hosszú, M1.5 kategóriájú flert produkált központi csillagunk, a Nap. A jelenséget koronakidobódás is kísérte, s az efféle naptevékenység során rendszerint plazma is felszabadul. Az előrejelzések szerint az anyag május 10-én, azaz a mai napon éri el a Földet, közepes vagy erős geomágneses aktivitást idézve elő - írja a Space.com cikkére hivatkozva a 24.hu. Lapozz, a galériában mutatjuk, milyen következményekkel járhat mindennapi életünkre nézve a geomágneses vihar!

A geomágneses vihar következtében látványosabbá válhatnak a sarki fények, sőt még a pólusokból messzebb is szemügyre lehet majd venni a jelenségeket.
Kattints a további képekért!

Eltöprengtél már valaha azon, hogy a közvetlen környezetedben, a baráti, ismerősi körödben hányan láttak már UFO-t életükben? Nos, ha hinni lehet a National Geopraphic közleményének, akkor bizony nem kevesen.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Utazás
December 10-től érvényes a MÁV–Volán-csoport új 2023/2024-es menetrendje, amely számos vonalon érinti a vasúti és a helyközi autóbuszos közlekedést, továbbá a HÉV-eket – közölte közlekedési társaság...
Sztárok
Nagyon úgy tűnik, hogy Joe Manganiello nem szomorkodott sokáig Sofia Vergarával való válása után, hiszen a színészre már is rátalált a szerelem egy 33 éves színésznő személyében.
Christmas
Az Időkép új térképe megmutatja, jelen állás szerint mekkora az esélye annak, hogy fehérbe borul a táj a lakóhelyeden karácsonykor.