Tudtad? Párizsban egyetlen STOP tábla sem található – Ez az oka

A kaotikus közlekedés ellenére a városban nem tartanak igényt erre a hasznos jelzőtáblára.

A fények városa

A vezetés mindig okozhat nemvárt bonyodalmat, függetlenül attól, hogy a szokásos, jól bevált utakon autózunk vagy egy idegen ország ismeretlen városában – valljuk be, az autók sokasága gyakran idegtépő, főleg egy nagyvárosban. Egyirányú utcák, közlekedési lámpák és megannyi szabály van, amit be kell tartanunk, legyünk bárhol – ez akkor is megterhelő lehet, ha gyakorlott városi sofőrök vagyunk. Párizsban pedig kifejezetten kaotikus a közlekedés, amit még az is nehezít, hogy egyetlen STOP tábla sem található a fények városában annak ellenére, hogy a helyiek igen önfejűen, mondhatni óvatosságtól mentesen vezetnek. Sokak szerint nem ártana például a Champs-Élysées vagy éppen az Étoile környékén elhelyezni egy-egy megállást jelző táblát, ezzel csökkentve a balesetek számát. Galériánkat átlapozva megtudhatod, mi is az oka annak, hogy a romantikus Párizs utcáin mégsem élnek ezzel a javaslattal.

Egyetlen sincs belőle

Franciaországban még a Szajnán történő hajózás is kaotikus lehet, éppen ezért nem meglepő, hogy az autóutak is igen zsúfoltak, akármerre jár az ember. Fontos megjegyezni, hogy Párizsban a jobbkéz-szabály van érvényben, ezért a jobbról érkező járműveknek mindig elsőbbsége van függetlenül attól, hogy milyen irányban akarnak továbbhaladni, legyen szó kereszteződésekről vagy körforgalmakról.
Kattints a további képekért!

Hasznos információkat osztott meg a turizmusról, a szállodák üzemeltetéséről, a belföldi szálláshelyek aktuális helyzetéről, arculatváltásról, újításokról, a covid hatásról Klemm Balázs, a turizmus véleményformáló szakembere. A magyarországi és székelyföldi érdekeltségű cég, a Hotel & More Group tulajdonosa, vezérigazgatója beszélt a 2020-as és a 2021-es turisztikai idényről és a szektor jövőbeli kilátásairól.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Szólj hozzá Te is!