Nekik meg se kottyan a karantén - évente 5 hétre leáll az élet ebben az európai nagyvárosban

Náluk éves program a lezárás, nem új a koronavírus miatti szünet. Ha rossz időpontban utazol hozzájuk, könnyen kellemetlen meglepetés érhet, hiszen évente 5 hétre teljesen leáll náluk az élet.

Semmiképp ne utazz ekkor

Elijeszti a turistákat, tönkretehetné a gazdaságot, megnehezíti az életet, mégsem mondanak le az öthetes szünetről ebben az országban. Az oda utazók pechére pont júliustól augusztusig tartanak a lezárások, így ha ebben az időszakban utaznál oda, meglepő, mit fogsz tapasztalni. Leállnak a gyárak, nem nyiltnak ki az éttermek, zárva vannak a boltok és a hivatalok sem működnek. Megosztja az ország lakóit, mégis sokan ragaszkodnak a nagy nyári leálláshoz, számolt be a Roadster.

Napfényes skandinávia

Finnországban évek óta tartják a hagyományt, de kérdéses, hogy meddig, mert egyre többen emelik fel hangjukat a népszerű tradíció ellen. Sokak szerint lehetetlen így lépést tartani más országokkal, 2020-ban egy modern társadalom nem engedhet meg magának ekkora kiesést. Egészségügyi oka is van a szünetnek, amikor az évben a legjobb idő van, a lezárás alatt mindenkinek adott a lehetőség, hogy feltöltődjön. A finnek úgy gondolják, mivel keveset süt náluk a nap, ki kell használniuk amikor mégis. llyenkor az sem csoda, ha nemcsak személyesen, de minden más platformon lehúzzák a rolót, sokszor az e-mailekre is csak a leállás után válaszolnak.

Hogy mit gondolnak erről a lakosok? Lapozz, és megtudod!

Fotó: Pixabay

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!