5 csodálatos látnivaló Firenzében, amit egyszer az életben feltétlenül látnod kell - galéria

Firenze az egyik legnépszerűbb célpont Olaszországban, egyben Toszkána a festői tájairől és finom borairól ismert régió legnépesebb városa is.

Nagy múltú, csodás város

Az egykor római katonai tábornak használt Firenzét a középkorban a reneszánsz művészeti és építészeti korszakban a leggazdagabb európai városok egyikévé emelték. Ezeknek a virágzó időszakoknak köszönhetően Firenze számos gyönyörű épülettel és múzeummal rendelkezik. Ezek közül néhány a város nevezetessége, mint például Giotto 84 méter magas harangtornya a Piazza Duomón és a 16. századi Forte di Belvedere. Emellett megtalálhatók a nagyhatalmú középkori Medici család csodálatos palotái is. Számos galéria is található, ahol a legjelentősebb alkotások közül néhányat, például Michelangelo és Da Vinci műveit is megtalálhatod. Mutatunk 5 programötletet és látnivalót, melyet szinte tilos kihagyni, ha Firenzében jársz!

Accademia Gallery Tudtad, hogy a Galleria dell 'Accademia di Firenze ad otthont a Dávid-szobornak? Ez a világ leghíresebb szobra, de egyéb jelentős műtárgyakat is itt tekinthetsz meg, többek között Botticelli, Lippi, Gaddi és más jelentős firenzei művészek alkotásai is megtalálhatók. A hangszer részlegen a Medici és a Lotaringiai családok magángyűjteménye található, a legnépszerűbb darabok közé tartozik egy Antonio Stradivari által készített hegedű és egy Bartolomeo Cristofori által épített zongora.
Kattints a további képekért!

Forrás: Goworldtravel Fotó: 123rf

Oldalak