Festői fekvésű kisváros a Bakonyban - A bájos Zirc a Te szívedet is elrabolja

Zirc az ország legmagasabban elterülő városa; a Magas-Bakonyban, a Zirci-medencében bújik meg, története csaknem 900 évre nyúlik vissza. Festői fekvése, érdekes látnivalói és családias hangulata miatt egyre népszerűbb hazai úticél. Íme, 4 kihagyhatatlan nevezetessége!

1. Zirci Ciszterci Apátság

A 400 méter magasan lévő Zirci Ciszterci Apátságot III. Béla király alapította; kezdetben csak „bakonyi”-nak nevezték, de 1199-ben már elterjedt a Zirc név is. A legszebb része az apátsági templom, ami a város jelképe is egyben. Az 1700-as években épült barokk stílusban, tervezője azonban ismeretlen, pedig nagyon szép munkát végzett. A templom belső tere a 20–21. század fordulóján megújult: ekkor derült ki, hogy a freskókon idősnek festett arcok alatt eredetileg fiatal személyek arcai láthatók, a fehérre mázolt szobrok pedig arannyal vannak bevonva.

Pompás belső terek

Fotók: hu.wikipedia.org, ktvzirc.hu

Oldalak

Lifestyle
Kíváncsi vagy a személyiséged legmélyebb rétegeire? Ez az egyszerű teszt többet mond el rólad, mint gondolnád.
Sztárok
Sanna Marint általában hivatalos, elegáns és visszafogott szettekben láthatjuk csak munkájából és pozíciójából kifolyólag, most azonban fehér estélyit öltött magára, amiben úgy tündökölt, akár egy...
Utazás
Lehet, hogy korábban már találkoztál ezzel a bejegyzéssel, azonban számos platformon újra megosztották azt a két képet, ami 35 év különbséggel készült.