Utazás

Ezek az európai repülőterek eltörlik a 100 ml-es folyadéklimitet

Utazáskor a legnagyobb gondot általában a csomagolás jelenti. A repülőtereken 2006 óta van érvényben a 100 ml-es folyadéklimit, amelyet a légiközlekedési hatóságok hoztak az utasok és a repülőgépek biztonsága érdekében, amikor egy utas megpróbált robbanószert készíteni a felvitt anyagokból.

Végre limit nélkül csomagolhatunk!

Az új 3D szkennereknek és a továbbfejlesztett röntgentechnológiának köszönhetően most Európa-szerte megszüntetik a 100 ml-es folyadékkorlátozást. Ez természetesen nagyszerű hír az utazóknak, hiszen mostantól megspórolhatják a túlárazott mini kiszerelések árát, valamint ezáltal sokkal zökkenőmentesebb és gyorsabb lesz a repülőtéri áthaladás. Sok európai ország bejelentette, hogy az új rendszert idén fokozatosan bevezetik, sőt többen ezt már meg is tették. A galériában mutatjuk, hogy pontosan mely országok ezek és az is kiderül, hogy a jövőben mennyi lesz a folyadéklimit felső határa.

Tavaly áprilisban a London City Airport megkezdte az új, modern ellenőrző rendszerek használatát, a Leeds Bradford repülőtér pedig nemrég jelentette be, hogy ebben az évben ugyanezt tervezi. Írország a dublini és a corki repülőtereken még idén bevezeti az új ellenőrző rendszert, a Shannon repülőtéren pedig már működik is.
Kattints a további képekért!

Lead kép: 123rf, forrás: TimeOut, Glamour UK

Az utazási szakértő mindenkit óva int attól, hogy a repülőgépen lévő csapvízből fogyasszon, függetlenül attól, hogy hideg vagy meleg vízről van-e szó.

Oldalak

Utazás
Sztárok
Nicole Kidman időtlen szépségét évtizedek óta áhítattal csodálják rajongói, egy nemrégiben készült címlapfotó viszont igencsak nagy vitát indított útnak közöttük.
Sztárok
Azok a színészek, akik már egészen korán belecsöppennek a hollywoodi csillogás világába, gyakran egész életükön át hordozzák a fiatalkori hírnév okozta hatásokat. Ehhez hasonlóan indult a ma már...
Lifestyle
Kutatók szerint két olyan szuperélelmiszer is létezik, amely segíthet a demencia megelőzésében, csökkenti a korai halálozás kockázatát, sőt még a rákos megbetegedések kialakulása ellen is hatásos.