Európa legizgalmasabb vidámparkjai

Gyermekkorunk meghatározó része a vidámpark. De miért ne lehetne felnőtt fejjel is élvezhető? Kontinensünk számos izgalmas és csodálatos szórakoztató parkot tartogat számunkra, hihetetlen kalandokkal.

Eurodisney, Franciaország
A Párizstól nem messze található vidámpark gyakorlatilag egy kis városnak is elmondható, hiszen a komplexum több részre tagolódik, találhatunk itt hotel-negyedet, boltokat, játéktermeket, éttermeket, mozikat. És persze a lényeg maga a park. Varázslatos hangulat keríti hatalmába az idelátogatókat, hiszen úgy érezhetjük, mintha egy mesébe csöppentünk volna. Mindenki megtalálja itt az ízlésének való szórakozást. A parkba belépve a Fő utcát láthatjuk, ahol szuvenír boltok és édesség árusok sorakoznak. Kicsit beljebb haladva elérkezünk a park Határ ország nevezetű területére, ahol igazi vadnyugati hangulat uralkodik. Kaland országban a leghíresebb kalandfilmek hőseivel találkozhatunk, mint például Indiana Jones. A Fantázia ország visszarepít minket a mesék világába, hiszen az összes Disney hercegnő és mesehős vár ránk. A Felfedezések országában igazi űrélményekben lehet részünk. Emellett a Disney stúdióban betekintést nyerhetünk a kulisszák mögé, hogyan készítik a Disney meséket és filmeket.

Port Aventura, Spanyolország
A Barcelonától egy órányira fekvő vidámpark valódi élmény, hiszen akár az egész világot bejárhatjuk, ha ide utazunk. Először kihasználhatjuk a kisvasút adta lehetőségeket, és körbeutazhatjuk az egész területet. A komplexum öt részre tagolódik: Mediterránia, Polinézia, Kína, Mexikó és Vadnyugat. A létesítmény annyira élethű, hogy már-már azt hihetjük, hogy a valódi világ elevenedik meg előttünk. Igazi családi nyaralást is szervezhetünk ide, hiszen itt lehetőség adódik megszállni a park különböző hoteljeiben, valamint éttermek és bárok sora várja az érdeklődőket. De még mindez még sem lenne elég, akkor tegyünk látogatást a vidámparkkal egybe épült aquaparkban is.

Europa-Park, Németország
Ez a csodálatos élménypark egyedülálló, hiszen Németországban a legnagyobb, valamint a leglátogatottabb szezonálisan nyitva tartó vidámpark a világon. Az 1975 óta működő szabadidő-komplexum igen sokszínű, hiszen területén 13 ország kultúráját, jellemzőit, építészeti jegyeit igyekszik megeleveníteni. Az izgalmas hullámvasutak és félelem-fokozó játékok mellett más kikapcsolódási lehetőségeket is találhatunk a területen. Ez a park jó néhány show-nak, bábszínháznak, mozinak, és műkorcsolya bemutatóknak ad otthont. A vidámpark kabalafigurája egyébként egy kisegér.

Práter, Ausztria
A Bécsben található vidámpark Ausztria egyik leglátogatottabb helyszíne. Ezen belül nem felejtjük el megemlíteni az óriáskereket, amely 1897 óta áll a látogatók rendelkezésére. Napjainkban már igen extrém játékokkal is kibővítették a parkot, ami bizony az egekbe repítheti az adrenalin-szintünket. Példának okáért ott van a 117 méter magas Práter torony, amely 60 kilométer per óra sebességgel szórakoztatja a turistákat. Ekkora magasságból csodálatos városi panoráma tárul a szemünk elé. Megtalálható itt persze a hagyományos szellemvasút is, ami gyakran hozza a frászt mindenkire. Emellett kipróbálhatunk repülőgép szimulátort, bungee jumpingot, amelyek igazi izgalmakat nyújtanak. Ha esetleg annyira elszórakoztuk az időt, hogy itt ér minket az este, akkor se induljunk haza, hiszen az óriáskerék előtti téren várja a bulizni vágyókat Bécs legnagyobb diszkója, a Praterdome.

Oldalak

Sztárok
Mindenkit sokkolt a hír, hogy Vadon Jani távozik a Rádió 1 műsorából.
Sztárok
Nagyon úgy tűnik, hogy Joe Manganiello nem szomorkodott sokáig Sofia Vergarával való válása után, hiszen a színészre máris rátalált a szerelem egy 33 éves színésznő személyében.
Utazás
December 10-től érvényes a MÁV–Volán-csoport új 2023/2024-es menetrendje, amely számos vonalon érinti a vasúti és a helyközi autóbuszos közlekedést, továbbá a HÉV-eket – közölte közlekedési társaság...