Egy meghökkentő hobbi: katasztrófaturizmus

Néhányan abban élik ki kalandvágyukat, hogy olyan helyeket keresnek fel, ahol egykor szörnyű tömeggyilkosságok vagy természeti katasztrófák történtek. Sokan elég beteges hobbinak gondolják ezt, ám mások szerint ez az igazi kikapcsolódás. Kalandvágyóknak kötelező!

Csernobil
Mindenki hallott már az Ukrajnában történt atomreaktor robbanásról és annak szörnyű következményeiről. A tragédia egyik áldozata Pripjaty városa volt, amelyet teljesen evakuálni kellett robbanás után. A családoknak arra sem volt idejük, hogy holmijukat összecsomagolják, mindössze csak a személyes, fontos tárgyaikat vihették magukkal. A térség azóta is kihaltan áll, hosszú távú életvitelre nincs lehetőség.

Az ukrán állam lehetőséget lát egy turisztikai vállalkozás kivirágzásában, így támogatja az utazási irodákat, amelyek különböző túrákat – egyénileg és csoportosan – hirdetnek meg egy csernobili borzongásra. Ám a helyiek nem nagyon díjazzák ezt az ötletet a bevétel ellenére sem, hiszen a több mint két évtizede történt katasztrófa emléke még bennük él. A területre csak 18 éven felüliek léphetnek be. Az embereket nagyon vonzza ez a település, kíváncsiak a város maradványaira és állapotára.

A városról egyébként nemrégiben egy horrorfilm is készült Ideglelés Csernobilban címmel. Mindenképpen érdemes megnézni, hiszen betekintést nyerhetünk a környezetbe, valamint igen izgalmas 90 percet élhetünk át a néhol ijesztő jelenetekkel.

Auschwitz
A II. világháború egyik legborzasztóbb helyszíne szintén nagyon látogatott. Az ott található múzeumokon és emlékműveken keresztül bővíthetjük történelem tudásunkat erről a korszakból. A tömegeket elpusztító gázkamrákba is betekintést nyerhetünk. Azonban az élmény elég megrázó lehet, ugyanis az emberi kegyetlenség legszörnyűbb tetteiről ismerhetünk meg bizonyítékokat. Több évtizede ez a város volt a központja a koncentrációs táborok komplexumának. Megközelítőleg 70 000 ember lelte itt a halálát. Ennek a szörnyű történelmi tragédiának a szelleme járja át a helyet.

Oldalak

Sztárok
Éveken át várták magyarok milliói, hogy mikor jön már az új rész a Csillagkapuból O'Neillal, Samantha Carterrel, Teal’c-el és Daniel Jacksonnal. A 2007-ben véget ért sorozat óta drasztikusan...
Sztárok
Az egész 80-as éveket meghatározta a mára ikonikussá vált Flashdance. Töretlen sikerén nincs is mit csodálkozni, de azon már igen, hogy Jennifer Beals közel a hatvanhoz még mindig úgy fest, mint egy...
Home&Design
Ha figyelemmel kíséred az aktuális trendeket, valószínűleg hallottál már a hableányos színek, minták népszerűségéről, amely ezúttal már a lakásdekorálás elemei közé is beférkőzte magát.