Nem úgy csinálják, mint mi: íme 7 érdekes eljegyzési hagyomány a nagyvilágból

Eltérő kultúrák, eltérő szokások – éppen ezért nem meglepő, hogy a lánykérés is egészen máshogyan zajlik a világ különböző országaiban. Egyes helyek hagyományai azonban olyannyira mások, mint a mieink, hogy érdemes alaposabban is megismerni őket.

A nagy kérdés

Az eljegyzés mindig különleges, legyen szó bármilyen szituációról: lehet romantikus, hirtelen, előre megtervezett, szűk családi körben feltett kérdés, avagy a nyilvánosság előtt zajló történés. A szeretett ember kezének megkérése és maga az esküvő azonban különböző módon zajlik egyik-másik országban, annak kultúráját és szokásait, hagyományait követve. Noha bizonyos tradíciók között van némi hasonlóság, minden helynek megvannak a maga sajátosságai és egyediségei. Egy azonban biztos: a szerelem az egész világon jelen van, az eljegyzés pedig mindenhol ugyanazt jelenti – a kérdést feltevő fél az egész életét egy bizonyos illetővel képzeli el, annak módja pedig, ahogyan felteszi a mindent eldöntő kérdést, meglehetősen eredeti lehet. Galériánkban hét ország hagyományait mutatjuk be, amelyek esetenként egészen megdöbbentők lehetnek számodra is!

Franciaországban az eljegyzés szinte minden esetben olyan gyűrűvel történik, amely egyfajta családi örökség – az ékszert általában a vőlegény szülei örökölték meg még korábbról, és ezt ajánlják fel fiúknak. A lánykérést követően a menyasszony és a vőlegény eldöntheti, hogy kívánnak-e bármilyen módosítást végrehajtani a gyűrűn, ám ebben az esetben a család engedélyét is kérniük kell.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf

Oldalak