Az átkozott város nevét még a helyiek sem merik kimondani – Colobraro, ahol a gonoszság fészkel

A dél-olaszországi Colobraro tökéletes nyaralóhelynek tűnik, de rettentő titkot rejt, így a helyiek csak „név nélküli falu”-ként emlegetik a várost.

Európa legelátkozottabb faluja

Olaszország déli dombjainál fekvő Colobraro paradicsomi üdülőhelynek tűnik a maga 1400 fős lakosságával. Ám ez a lenyűgöző város azonban elég kísérteties háttértörténetet tudhat a magáénak.

Colobraro állítólag átkozott, és borzalmas balszerencse éri a falain belül élő embereket. Vannak, akik Európa legelátkozottabb falujaként tartják számon.

Az átok legendája az 1940 -es évekre nyúlik vissza, amikor Colobraro egyik dörzsölt ügyvéde, aki sosem veszített még pert, Biagio Virgilio állítólag a bíróságon kijelentette: „Essen a fejemre ez a csillár, ha nem mondok igazat”.

Másodpercekkel később a feje fölött lévő hatalmas csillár a földre zuhant, és azóta a helyiek úgy vélik, hogy balszerencsét hozott a szülővárosukra.

Amióta a falusiak hisznek az átokban - és e sorsdöntő nap óta számos megmagyarázhatatlan tragédia történt a helyiekkel, akik „név nélküli faluként” emlegetik a várost és még azt is kerülik, hogy rámutassanak.

A falu hírhedtsége pedig messzire elterjedt - az egyik helybéli bevallotta, hogy amikor egy közeli város éttermében volt, az emberek eltávolodtak tőle, amikor rájöttek, hogy Colobraroból származik.

Kattints a galériánkra és olvass tovább!

A Gonosz Városa Maga a falu neve is sokak számára hátborzongató. A coluber szóból származik, ami „kígyókat” jelent, márpedig a Bibliából tudhatjuk, hogy a kígyót a gonoszsággal kötik össze. Szóval egyes helyiek megvannak győződve arról, ez egy olyan hely, ahol „gonosz jelenlét él”. Nem csak erről van szó, de Colobraroról már régóta azt híresztelik, hogy nagyhatalmú boszorkányok éltek ott, akik természetesen lazán képesek voltak átkokat szórni. Ugyanakkor gyógyítói szerepkörrel is bírtak, így az emberek hozzájuk mentek a különféle panaszaikkal, akár azzal is, hogy oldják fel a rájuk tett rontást. Például só, szén és víz keveréket készítettek, bedörzsölték vele az érintett személy homlokát, majd a szennyezett vizet keresztútra dobták. A következő személy, aki átmegy az útkereszteződésen megfertőződik az átokkal. Bár állítólag már nem élnek ott ilyen varázslónők, mégis sokan attól tartanak, hogy hatalmuk még mindig jelen van.
Kattints a további képekért!

leadkép: instagram

Oldalak