Utazás

Két nagyszerű hírt is kapnak az autósok - mostantól több pénz marad a tárcájukban

Több mint négy hónap után először csökken hazánkban a benzin és a gázolaj ára, és ez még nem minden.

Adó- és árcsökkenés

Ígéretesen alakul a hét első fele az autósok számára: most két ragyogó hírt is kapnak. Különösen örvdentetes, hogy több mint négy hónap elteltével először csökken Magyarországon a gázolaj ára - jelentette a holtankoljak.hu. A benzin átlagára bruttó 3 forinttal csökken szerdán, a gázolajért pedig bruttó 2 forinttal fizethetünk majd kevesebbet - írják. A hét közepén tehát már a következő átlagárakkal találkozhatunk a kutakon:

  • 95-ös benzin: 432 Ft/liter
  • Gázolaj: 438 Ft/liter

Ez azonban még nem minden. A portál ugyanis arról is hírt adott, hogy 2021. április 1-től jövedéki adóváltozás lesz, mely alapján a benzin jövedéki adója 120 Ft/liter, míg a gázolaj jövedéki adója 110,35 Ft/liter lesz, vagyis csökken a jövedéki adómérték. Ez a kutakon a benzin esetében bruttó 6-7 forintos csökkentést, a gázolaj esetében 12-13 forintos csökkentést fog várhatóan jelenteni az átlagárakat tekintve. A jövedéki adó egyébként azért csökken, mert a nyersolaj világpiaci ára meghaladja a 60 dollárt.

Fotó: 123rf

A csillagászati tavasz első napjai nem hűek önmagukhoz.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Sztárok
Nem is akármilyen alkalomból posztolta az eddig sosem látott képet, gyermekei ugyanis betöltötték a 18. életévüket.
Utazás
Ünnepi díszbe öltözött a dél-alföldi kisváros, Csongrád. A Tisza-parti város főterén, a Kossuth téren már adventi fények, karácsonyi hangulat és változatos családi programok várják november 26-tól...
Sztárok
Egyre csak fokozódik a dráma A Nagy Ő villájában, az egyik lányról olyan titok derült ki, ami Árpa Attilának nem fér bele.