Utazás

22 év után találták meg egy túrázó holttestét egy olvadó osztrák gleccseren

Az osztrák síelő 2001-ben, 37 éves korában tűnt el.

Jogosítvány és bankkártya lapult a hátizsákjában

Egy több mint 20 éve eltűnt osztrák síelő holtteste került elő egy olvadó tiroli gleccseren Ausztriában – írja az MTI. A 2001-ben, 37 évesen eltűnt férfi maradványait 2900 méteres magasságban, a Schlanketees-gleccseren találták meg, a hátizsákjában benne volt a jogosítványa és egy bankkártya is, így a kilétét nem volt nehéz megállapítani. A teljes bizonyossághoz ezzel együtt is elvégzik a DNS-vizsgálatot – jelentette be a tiroli rendőrség. A hatóságok szerint a sítúrán résztvevő férfit annak idején baleset érhette a gleccseren.

Az alpesi gleccserek rekordütemű olvadása egyre több olyan ember földi maradványait hozza felszínre, akik még évtizedekkel korábban tűntek el és vesztették életüket a hegyekben. Június végén is találtak emberi maradványokat és síeszközöket ugyanezen a tiroli gleccseren, amely minden korábbinál jobban, 90 méterrel zsugorodott a 2021/22-es szezonban. A rendőrség szerint több évtizedes maradványokról lehet szó, de a vizsgálatok egyelőre nem hoztak eredményt az azonosításban. A szomszédos Svájcban júliusban egy 1986-ban eltűnt 38 éves német alpinista maradványait találták meg. A Schlanketees-gleccseren 2350 méteres magasságban 2011-ben is megtalálták egy ember maradványait, vélhetően egy 1957-ben eltűnt környékbeli lakosét.

Az 56 éves férfi holttestét napokkal ezelőtt találták meg a Dunában, akkor azonban még nem lehetett minden kétséget kizáróan megállapítani a személyazonosságát.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Utazás
Messze van, hideg és eljutni is nagyon drága oda. A Déli-sarkra tényleg csak a kiváltságosok mehetnek el az életük során, sőt, az sem adatik meg mindenkinek, hogy egy utasszállító ablakából vessünk...
Lifestyle
Kíváncsi volt rá, milyen lehet, de a jelek szerint ez az egy alkalom elég is volt neki belőle.
Sztárok
Kalocsay Miklós nemcsak a szakmában, hanem a magánéletben is sikeresnek mondhatta magát, a sors azonban végül nem olyan jövőt szánt neki, mint amilyet elképzelt magának.