Utazás

Horvátország nem csak nyáron szuper választás: íme a legjobb őszi programok

Az ősz közeledtével déli szomszédunknál nem ér véget az idegenforgalmi szezon. A forróság lassan enyhülni kezd, a parton nyaralók tömegei megindulnak hazafelé, a szállásdíjak pedig lényegesen kedvezőbbé válnak: ideálisabb feltételeket el sem lehet képzelni, ha az ember főként kulturális élményekre vagy aktív pihenésre vágyik.

Izgalmas programok ősszel

Porečki delfin

Ha nem sietünk haza az iskolakezdésre, még benevezhetünk az idén immár 22. alkalommal megrendezésre kerülő, rendkívül népszerű szabadidős úszómaratonra, a „Porečki delfinre”. Szeptember 2-án az úszók végig kijelölt és 250 méterenként hajókkal biztosított útvonalon teljesíthetik a három különböző táv egyikét (bronz delfin: 1500 m, ezüst delfin: 3000 m, arany delfin: 5000 m). Bármilyen úszásnem, sőt bármilyen segédeszköz (békatalp, búvármaszk, deszka, matrac) is megengedett, hiszen erre a vidám és minden korosztály számára nyitott megmérettetésre különösen igaz, hogy nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos.

Vinkovci

Vinkovci, délkelet Szlavónia legnagyobb városa minden évszakban gyönyörű, és a magyar határtól mindössze 90 km-re található. Az ősz kezdetét jelzi szeptember elején a város fesztiválja, de kicsit sem szomorkás emiatt, ellenkezőleg! Ez egy színes folklór népünnepély, mely több mint 50 éve nem csak a régió hanem egész Horvátország népszokásait és hagyományait mutatja be sok zenével, tánccal és mulatsággal. Ma már az ország egyik legjelentősebb folklór fesztiváljaként tartják számon számon a Vinkovci őszt. A kulturális gazdagság sok látogatót vonz szerte a világból, így mi se maradjunk le! A szeptemberi fesztiválra mindeképpen érdemes ellátogatnunk Vinkovciba és hallgathatjuk mi is a dudát és a tamburicát!

Még nincs vége, lapozz!

Oldalak

Utazás
Fashion&Beauty
A legújabb nadrágtrend igen megosztó, azonban a divatrajongók könnyedén becsempészhetik a ruhatárukba.
Lifestyle
A Skorpió erőteljes és megmagyarázhatatlan nyugtalanságot tapasztalhat. Napi horoszkóp!
Fashion&Beauty
Jennifer Aniston korábban már többször is megosztotta gondolatait az életében valaha kipróbált, akár egészen bizarr szépségápolási kezelésekről, van viszont egy, amely valóban nagyon bevált neki.