Utazás

Baleset történt Oroszországban egy illegális földalatti túrán: kilenc ember halt meg, köztük az idegenvezető is

Nyolc ember – hét turista és idegenvezetőjük – holtteste került elő keddre a moszkvai csatornarendszerből, miután balesett történt egy földalatti túrán.

Nem is tehették volna be a lábukat a helyszínre

Nyolc ember – hét turista és idegenvezetőjük – holtteste került elő keddre a moszkvai csatornarendszerből, ahol vasárnap történt baleset egy vezetett földalatti túrán – írja az MTI, a TASZSZ orosz állami hírügynökségre hivatkozva.

A heves esőzések miatt vasárnap olyan hirtelen emelkedett meg a Nyeglinka folyó vízszintje, hogy az emberek nem tudtak a felszínre menekülni.

"Mostanra a városnézésnek mind a nyolc résztvevőjét megtaláltuk. Valamennyien halottak. A kutatást befejeztük" – mondta egy mentő a TASZSZ-nak.

Az orosz Nyomozó Bizottság szerint a látogatás a csatornarendszerben, ahová csak az arra felhatalmazott dolgozók léphetnek be, illegális volt.

Büntetőeljárást indítottak az ügyben: három gyanúsítottat neveztek meg, egyiküket őrizetbe vették és vádat emeltek ellene, a másodikat rövidesen kihallgatják, a harmadik az Egyesült Arab Emírségekbe távozott hétfőn.

A nyomozók megkezdték a holttestek hivatalos azonosítását. A TASZSZ hétfői jelentése szerint az áldozatok között van a cég egyik alkalmazottja, a tizenöt éves lánya és a tizenhét éves unokaöccse. Szergej Szobjanyin, Moszkva polgármestere "rettenetes tragédiának" nevezte az incidenst, és részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak.

Számos idegenvezető kínálatában szerepel a kiterjedt moszkvai csatornarendszer, amelynek egyes alagútjai még a XIX. században épültek.

Az 56 éves férfi holttestét napokkal ezelőtt találták meg a Dunában, akkor azonban még nem lehetett minden kétséget kizáróan megállapítani a személyazonosságát.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Utazás
December 10-től érvényes a MÁV–Volán-csoport új 2023/2024-es menetrendje, amely számos vonalon érinti a vasúti és a helyközi autóbuszos közlekedést, továbbá a HÉV-eket – közölte közlekedési társaság...
Sztárok
Nagyon úgy tűnik, hogy Joe Manganiello nem szomorkodott sokáig Sofia Vergarával való válása után, hiszen a színészre már is rátalált a szerelem egy 33 éves színésznő személyében.
Christmas
Az Időkép új térképe megmutatja, jelen állás szerint mekkora az esélye annak, hogy fehérbe borul a táj a lakóhelyeden karácsonykor.