Utazás

Csak egy fotót posztolt az utazó blogger, több ezren estek neki...

Ez egyszerűen felháborító.

Korallzátonyon fotózkodtak

Mielőtt utazásra indulsz, mindig szerezz kellő információt az adott helyről, nehogy megsértsd vagy kárt okozz a környezetedben. Sajnos két utazó bloggerlány egyáltalán nem figyelt erre legutóbbi kirándulásuk alkalmával. A két lány ugyanis egy különleges búvárkodáson vett rész, amikor úgy gondolták, jó ötlet fotókat készíteni magukról a víz alatt. Ezzel eddig nincs is probléma, de figyelmetlenségből éppen a korallzátony tetején találták meg a tökéletes pózt, a fotót pedig természetesen meg is osztották a nagyközönséggel. A kép melletti szövegben pedig még ki is emelték, hogy egy kövön ülnek és nem a korallzátonyon.

Erre figyelt fel a WWF thaiföldi tengerkutatója, aki közösségi oldalán fortyant fel a lányok tette ellen: "Ne vágj fel a hülyeségeddel, hogy egy sziklán ülsz. Csak szimplán fogalmad sincs róla, hogy az valójában a korallzátony része."

A lányok a történetükkel hamar a thai közösségi média kereszttüzébe kerültek, így derült fény arra is, hogy nem elég, hogy butaságot csináltak, de ráadásul egy olyan részen merültek víz alá, amit felújítás miatt és a korallok biztonsága érdekében már jó ideje lezártak. Nem meglepő módon, a két fiatal hölgy az eset után se perc alatt eltűnt minden online felületről, de még így is bőven kapnak további mérges és nyilván jogos üzeneteket. Egy másik tudós például azon értetlenkedett, hogy miért kell még egy ilyen kincset is az önimádatra használni - hiszem, hogy ezen a világon még annyi hely van, ahol anélkül lehetne szelfiket készíteni, hogy megszegnénk a törvényt vagy komoly károkat okoznánk a környezetünkben - mondta.

A korallzátonyok bolygónk természeti kincsei közé tartoznak:

Kiemelt védelmet igényelnek Földünk korallzátonyai
Kattints a további képekért!

Oldalak

Utazás
Fashion&Beauty
Egy filmbemutató ünnepélyes esemény: ha hivatalosak vagyunk egy ilyen "ceremóniára", nem árt szem előtt tartanunk a dress code-t. Ez azonban néha még az igazi hollywoodi nagyágyúknak is nehezükre...
Sztárok
Fésűs Nelly lánya, Horváth Csenge egyre jobban hasonlít édesanyjára, még az is meglehet, hogy az utcán testvéreknek nézik a dögös édesanyát és gyönyörű lányát.
Lifestyle
A csoki már nem menő, idén a húsvéti nyuszi gyerekkönyvet is hoz!