Utazás

Óriási hiba lenne lemaradnod róla: szemkápráztató látványt ígér az áprilisi meteorhullás - íme a részletek

Ahogy minden esztendőben, úgy idén is április derekán érkezik meg a Lyridák meteorraj. A fényjelenségek április 15. és 29. között lesznek megcsodálhatók az égbolton.

Emeld tekinteted a csillagos égre!

Hamarosan kezdetét veszi az idei tavasz első meteorhullása: a Lyridák nevű meteorraj április derekán érkezik, a fényjelenségek egészen pontosan április 15. és 29. között lesznek megcsodálhatók az égbolton - írja az EarthSky cikkére hivatkozva a 24.hu. Galériánkban megtudhatsz minden lényeges információt az éteri szépségű eseménysorozatról! Kattints!

Mivel újhold április 19-ére esik, így a meteorhullás csúcsidőszaka alatt nemigen lesz zavaró a természetes fény. A maximumra egyébként április 22-23-án kerül majd sor, a legtöbb meteor a hajnal előtti órákban várható.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Utazás
Több mint százan meghaltak Ninive tartományban, Al-Hamdaniya településen egy iraki esküvőn, amikor tűz ütött ki a bálteremben. Egy új felvételen látható, hogy a lángok másodpercek alatt elterjedtek a...
Sztárok
II. Erzsébet királynő igazán bőkezű volt mindkét unokájával, miután megházasodtak, ám Vilmosnak és Katalinnak jóval nagyobb értékű nászajándékot adott, mint Harrynek és Meghannak, amit utóbbi...
Lifestyle
Valahányszor hazaért a munkából a nő és a barátja, a macskájuk az ajtóban várta őket. Aztán vettek egy háziállat kamerát.