Utazás

Évtizedek óta először van komoly esély az atomháborúra

Antonio Guterres ENSZ-főtitkár Japánban arról beszélt, hogy visszatért a hidegháborús érát jellemző atomfenyegetettség.

Ismét életünk részévé vált az atompánik

Évtizedek óta először különösen magas egy nukleáris háború kockázata - mondta hétfőn Antonio Guterres ENSZ-főtitkár, aki Japánban arról beszélt, bármiféle atomerőmű elleni támadás öngyilkos lépés. Guterres megjegyzésével azokra a hírekre reagált, melyek a zaporizssjai atomerőmű elleni támadásról szóltak. Az ENSZ-főtitkár egy tokói sajtókonferencián beszélt egy esetleges atomháború veszélyéről, miután múlt hét szombaton Hirosimában egy, az első atombomba ledobásának 77. évfordulója alkalmából szervezett emlékülésen vett részt. Guterres egyébként felszólította Japánt: állítsa le a szénprojektek állami- és magánfinanszírozását, s ezáltal tegyen eleget a fosszilis energiahordozók visszaszorítására vonatkozó kötelezettségvállalásainak.

A Reuters hírügynökség mindeközben arra szólította fel az atomhatalmakat: kötelezzék el magukat, hogy elsődlegesen nem használnak nukleáris támadóeszközöket - írja a 24.hu.

Fotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Fashion&Beauty
A melltartó vásárláshoz hasonlóan a megfelelő bikini kiválasztása is kifejezetten nehéz feladatot jelenthet, különösen a nagyobb keblekkel rendelkező hölgyek számára.
Lifestyle
Azt hisszük, csak nekünk nőknek kellemetlen nőgyógyászhoz menni, pedig sokszor a dokik is kiakadnak egy-egy betegen. Most azt is elárulták, miért.
Sztárok
Többekről nem is gondoltuk volna, hogy ennyire fiatalok voltak, amikor először ágyba bújtak kedvesükkel.