Alpesi romantika a Mátra szívében - Ide egyszer Neked is el kell jönnöd!

Imádod az Alpok rusztikus romantikáját, de nem akarsz sokat utazni? Mutatunk egy szuper helyet, ahol akár a legelésző szarvasokat is láthatod az ágyból! (x)

Tökéletes kikapcsolódás a Mátra szívében

Fából épült, tágas vendégház a hegyoldalban, körülötte csend és nyugalom. Vacsora után a kandalló mellett üldögélve egy pohár minőségi bort kortyolgatunk, amikor a lenyugvó nap utolsó sugara bearanyozza a szomszéd hegy csúcsát… Ez nem egy romantikus lányregény bevezetője - a Montem Vendégház tényleg premier plánban tárja elénk a természet varázslatos színjátékának összes felvonását.

A Montem Vendégház 2015 novemberében nyílt meg a pihenni vágyók előtt. Az épületet úgy tervezték, hogy a táj szerves részeként minden pillanatban csodálatos hegyvidéki panorámát nyújtson a szállóvendégeknek – így akár szaunázás közben vagy az ágyban lustálkodva is láthatjuk a hegyoldalban legelésző szarvasokat. A sok fa és rusztikus felület igazi alpesi hangulatot áraszt, a kényelem és a minőség is Ausztriát vagy Svájcot juttatja eszünkbe. A Montem Vendégház viszont Budapestről másfél óra alatt elérhető, hiszen a Mátra szívében épült.

Harmóniában a környezettel

A természetvédelmi terület szélén álló vendégházban a meleg víz 80%-át napkollektorok állítják elő, a mellékhelyiségeket esővíz öblíti, a világosságot pedig energiatakarékos ledes fényforrások biztosítják. Még a kandalló is összeköttetésben áll a ház fűtési rendszerével, így az eltüzelt fa minden energiája hasznosul. A ház tehát nemcsak megmutatja a természet szépségét, hanem egyúttal óvja is a környezetet, amelyben épült.

A tulajdonosok még arra is ügyelnek, hogy a konyha számára a környékbeli termelőktől vásároljanak alapanyagokat, így aki itt száll meg, Észak-Magyarország hamisítatlan ízeibe kóstolhat bele. A szobákhoz bőséges, félpanziós ellátás jár, de ha a napot nem a környék felfedezésével töltenénk, hanem például a kültéri dézsában relaxálnánk, ebédet is kérhetünk. Ha pedig megszomjazunk, a földszinti hűtőből bármikor kiszolgálhatjuk magunkat, a fogyasztást egy online rendszer rögzíti.

További képek és foglalás: montem.hu

Oldalak

Szólj hozzá Te is!