Utazás

A nagy légitársaság utasai mostantól fenntartható repülőgép-üzemanyagot is vásárolhatnak

A lett légitársaság - a fenntartható repülőgép-üzemanyag (Sustainable Aviation Fuel - SAF) légiforgalomban betöltött növekvő jelentőségének tudatosítása és a klímasemlegességi célok elérésének érdekében - fokozatosan lehetőséget kínál az utasoknak, hogy csökkentsék a környezetre gyakorolt hatást, az ún. ökológiai lábnyomot.

A fenntartható repülőgép-üzemanyag egy olyan üzemanyag, amely megfelel a repülési követelményeknek, fenntartható módon állítják elő és termelése során a kőolaj helyett alternatív nyersanyagokat használnak. Az airBaltic 2020 óta használ a fenntartható repülőgép-üzemanyagból, 2022-ben az üzemanyag körülbelül 4,4%-a tartalmazott SAF-kiegészítőket.

Figyelembe véve, hogy egyre növekszik azoknak az utazóknak a száma, akik számára fontos a környezettudatosság, így a légitársaság 2023. május 24-től lehetőséget ad az utasoknak, hogy hozzájáruljanak a fenntartható jövőhöz azzal, hogy opcionálisan a repülőjeggyel együtt SAF-t is vásárolnak, melynek ára a repülőjegyek típusától függően változik. Az airBaltic Club törzsutas tagoknak is lehetőségük lesz hűségpontjaik felhasználásával korlátlan mennyiségű SAF vásárlására.

Az airBaltic 12 hónapon belül beszerzi és felhasználja a felajánlott üzemanyagot.

A légitársaság kiemelt céljai között szerepel a szén-dioxid-semlegesség 2050-ig történő megvalósítására irányuló kötelezettségvállalás.

leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Utazás
Sztárok
Éveken át várták magyarok milliói, hogy mikor jön már az új rész a Csillagkapuból O'Neillal, Samantha Carterrel, Teal’c-el és Daniel Jacksonnal. A 2007-ben véget ért sorozat óta drasztikusan...
Sztárok
Az egész 80-as éveket meghatározta a mára ikonikussá vált Flashdance. Töretlen sikerén nincs is mit csodálkozni, de azon már igen, hogy Jennifer Beals közel a hatvanhoz még mindig úgy fest, mint egy...
Home&Design
Ha figyelemmel kíséred az aktuális trendeket, valószínűleg hallottál már a hableányos színek, minták népszerűségéről, amely ezúttal már a lakásdekorálás elemei közé is beférkőzte magát.